به گزارش اشکذر خبر، جمالیان گفت: آب انبار هفت بادگیر حسین آباد به سبب برخورداری از دو مخزن، دو ورودی جداگانه و هفت بادگیر از جمله آب انبارهای منحصر به فرد کشور محسوب میشود.
او بیان کرد: آب انبارهای حسین آباد و عصرآباد از نظر تعداد بادگیر در بین آب انبارهای کشور در رتبه اول قرار دارد. همچنین تنها آب انبارهای هفت بادگیری به شمار میآیند که دارای دو مخزن هستند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اشکذر اظهار داشت: آب انبار حسین آباد رستاق در زمینی به مساحت یک هزار متر مربع احداث شده و دو مخزن در میانه این سازه در کنار هم قرار دارند و بادگیرها اطراف خزینه را احاطه کرده است.
وی با اشاره به اینکه ارتفاع بادگیرهای حسین آباد حدود ۶ متر است و چهار منفذ در هر ضلع دارد، ادامه داد: بادگیرها به شکل زیبایی بنا شده و قسمت فوقانی آنها با آجرهای شرقی و تزئینات دندانه موشی مزین شده است.
جمالیان تصریح کرد: آب انبار دو ورودی جداگانه دارد که با آجر تزئین شده و هر ورودی ۲۳ پله دارد که یکی از آنها به سمت قبله و جنوب غرب باز میشود و مسلمانان از آن استفاده میکردند.
وی افزود: ورودی دیگر این آب انبار نیز به سمت شمال شرقی بوده و مخصوص اقلیت دینی و زرتشتیان بوده است. آب انبار هفت بادگیری حسین آباد مربوط به دوره پهلوی است که در تاریخ ۱۰ خرداد سال ۱۳۸۲ با شماره ثبت ۹۱۳۷ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اشکذر خاطرنشان ساخت: این آب انبار منحصر به فرد در روستای حسین آباد رستاق از توابع بخش مرکزی شهرستان اشکذر واقع شده است.
- منبع خبر : صدا و سیما
Thursday, 12 December , 2024