اشکذر نیوز ـ سجاد اسلامیان: زمانی آوینی با «حنابندان» خود از پشت صحنه جنگ میگفت که همه دوست داشتند در قلب جبهه از رزم و شجاعت رزمندگان اسلام بگویند آنانی که به مرور زمان فیلمهایشان آنچنان آش را شور کرد که «افعی»ها به نام دفاع مقدس روانه پردههای سینما شد و نتیجه آن فترتی بزرگ […]
اشکذر نیوز ـ سجاد اسلامیان: زمانی آوینی با «حنابندان» خود از پشت صحنه جنگ میگفت که همه دوست داشتند در قلب جبهه از رزم و شجاعت رزمندگان اسلام بگویند آنانی که به مرور زمان فیلمهایشان آنچنان آش را شور کرد که «افعی»ها به نام دفاع مقدس روانه پردههای سینما شد و نتیجه آن فترتی بزرگ در سینمای دفاع مقدس بود.
جشنواره فیلم فجر امسال نیز از این بعد که به پشت صحنه جنگ تحمیلی و دفاع مقدس پرداخته شود تقریباً دستش خالی است اما از میان چند فیلمی که مربوط به سینمای دفاع مقدس است دو فیلم «شیار 143» و «خانهای کنار ابرها» به زیبایی توانسته اند در این مسیر حرکت کند.
در کنار «شیار 143» که همگان این روزها از آن سخن میگویند نباید فیلم خوب «خانهای کنار ابرها» را فراموش کرد؛ کاری از یک کارگردان تازهکار به نام «سید جلال دهقانی اشکذری» که روایت دو دزدی است که از صفای باطن و اطمینان خانواده رزمندگان یک محله سوء استفاده میکنند تا پولی به جیب بزنند و در یکی از این تلاشها وارد خانهای میشوند که مسیر آنها را تغییر میدهد.
اشکذری اگرچه در معرفی کامل دو شخصیت اصلی خود به بیننده ناقص عمل کرده و شخصیت پردازی او کامل نیست اما برخلاف فیلم اولیهای این روزهای بخش «نگاه دو» جشنواره فیلم فجر که فیلم کوتاه را کشدار کردهاند دارای ایدههای خوبی است.
کارگردان به زیبایی توانسته است از زندگی پشت صحنه جنگ سخن بگوید و به ما نشان دهد که دورانی که شکاکیت ما به هم نوع خود نبود، به هم دیگر احترام میگذاشتیم و حتی خانه خود را در اختیار غریبههایی آشنا اما ناآشنا قرار میدادیم چه دوران نیکویی بوده است.
به نظر میرسد ضروری است این نوع پرداخت به دفاع مقدس که نه از قهرمان ملت بلکه از ملت قهرمان سخن میگوید بیشتر و بیشتر مورد توجه قرار گیرد چه اینکه این پرداخت میتواند الگوهای سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی را از سنتهای گذشته نیکوی ما در دهه 60 استخراج کرده و گنج جنگ را برای مصرف امروز ما به ارمغان آورد.
منبع:فارس
Saturday, 12 July , 2025