به گزارش اشکذر نیوز، جشنوارهي پيش روي فيلم فجر از لحاظ تعداد و اهميت فيلمها و فيلمسازان حاضر در آن يكي از مهمترين جشنوارههاي چند سال اخير است و طبعا در اين شرايط انتخاب چند فيلم از ميان اين تعداد فيلم براي تماشا در ايام جشنواره براي كساني كه دوست دارند فيلمهاي مهم سينماي ايران را پيش از اكران عمومي و در همان زمان جشنواره ببينند كار سختيست.
طبعا اين سختي براي رسانهاي هم كه ميخواهد تعدادي فيلم را به مخاطبانش پيشنهاد كند تا در ايام جشنواره به تماشاي آنها بنشينند هم بيشتر خواهد بود. به اين اضافه كنيد اين نكته را كه پيشنهاد براي ديدن اين اثار معمولا از روي اخبار و حواشي و شنيدههاست و گاهي اوقات چيزي كه در نهايت روي پرده شاهديم با تصورات و اخبار قبل از نمايش فيلمها فرسنگها فاصله دارد.
حالا اما با همهي اين اوصاف ده فيلم زير، ده فيلم پيشنهادي رجانيوز است تا كساني كه علاقهمند به ديدن فيلمهاي جشنواره هستند آنها را در ليست خود قرار دهند. ده فيلمي كه احتمال ميدهيم مخطابان محترم رجانيوز از تماشاي آنها راضي برگردند. البته با توجه به احتمالات قبل جشنوارهاي، وگرنه مواجه شدن با هر نوع شگفتي در روزهاي جشنواره دور از انتظار نيست. از درخشان درامدن فيلمي كه اصلا انتظارش را نداريد، تا نااميد شدن از ديدن فليمي كه به خوب بودنش خيلي اميد بستهايد:
چ – ابراهیم حاتمیکیا
یکی از اصلیترین کاندیداهای گرفتن سیمرغ بلورین بهترین فیلم و كارگرداني قطعا آخرین ساختهی «ابراهیم حاتمیکیا» خواهدبود. فيلمي كه طرفدران حاتميكيا منتظرند با آن شاهد بازگشت موفق فيلمساز مورد علاقهشان به ساخت آثار دفاع مقدس باشند.
داستاني كه سازندگان فيلم در سايت رسمي آن منتشر كردهاند چنين است: «همزمان با بحران شهر پاوه در مرداد ماه 1358،دکتر مصطفي چمران به عنوان معاون دولت موقت در امور انقلاب به همراه سرتيپ فلاحي فرمانده وقت نيروي زميني ارتش وارد شهر پاوه مي شوند تا به اوضاع و امور سرکشي نمايند. در اين ميان گروه اصغر وصالي به عنوان فرمانده نيروهاي مردمي تنها مدافعين شهر پاوه محسوب مي شوند. «چ» روايت 48ساعت از زندگي دکتر مصطفي چمران در قائله محاصره شهر پاوه توسط نيروهاي ضدانقلاب است.»
در این فیلم فریبرز عربنیا در نقش شهید چمران، سعید راد در نقش شهید تیمسار فلاحی، بابک حمیدیان در نقش شهید اصغر وصالی، امیر دلاوری، مهدی سلطانی ، مریلا زارعی و … بازی کردهاند.
شیار 143 – نرگس آبیار
از شیار 143 میتوان به عنوان یکی از پدیدههای این دوره از جشنواره و همچنین یکی از کاندیداهای احتمالي دریافت چندين سیمرغ بلورین نام برد. آخرین ساختهی «نرگس آبیار» در اکرانهای خصوصی توانسته تحسین اهالی رسانه را برانگیزد و همه از آن به عنوان یکی از بهترین آثار چندسال اخیر در حوزهی دفاعمقدس یاد ميكنند.
بازی شگفتانگیز «مریلا زارعی» در «شیار 143» هم از جمله نقشآفرینیهایی است که به سختی میتوان آن را فراموش کرد.
به جز مریلا زارعی، مهران احمدی و گلاره عباسی نیز در این فیلم به ایفای نقش پرداختهاند.
رستاخیز – احمدرضا درویش
فیلم عظیم و پرخرج «احمدرضا درویش» در جشنواره قبل هم آماده نمایش بود اما او اعلام کرد حاضر نیست فیلمش را در دولت اصولگرا به نمایش دربیاورد. «رستاخیر» پرخرجترین فیلم جشنواره امسال و یکی از عظیمترین پروژههای تاریخ سینمای ایران است. فیلمی که روایتیست از روز عاشورا و احتمالا به خاطر نشان دادن تصاویر حضرت عباس(ع) و حضرت علیاکبر(ع) با حواشی زیادی همراه خواهدبود.
«رستاخیز» اتفاقات منتهي به وقوع عاشورا و حوادث آن روز را با محوريت بکیر(فرزند حر ابن یزید ریاحی) به نمايش ميگذارد و مقطع زمانی مرگ معاویه تا قیام امام سوم شیعیان را در بر میگیرد.
پوریا پورسرخ، حسن پورشیرازی، فرهاد قائمیان، بابک حمیدیان، بهادر زمانی، انوشیروان ارجمند، علی جاویدفر، انوش معظمی، حمید جدیدی، میرطاهر مظلومی،سروشگودرزی، مهتاب کرامتی، شقایق فراهانی، لیلا بلوکات و زهره حمیدی از جمله بازیگران این فیلم هستند.
آرایش غلیظ– حمید نعمتاله
نعمتاله با همان فیلم اولش «بوتيك» -که یک فیلم تلخ اجتماعی بود- براي خودش طرفداراني جدي در سينما دستوپا كرد. فيلمي كه توسط منتقدان جبههی رسانهای سینمای انقلاب به عنوان يكي از بيست فيلم برتر بعد از انقلاب انتخاب شد. او بعد از «بوتيك»، سراغ ساخت «بيپولي» رفت كه فیلنامهی آن را همراه «هادی مقدمدوست» نوشته بودند. «بیپولی» با تحسين بسياري از منتقدان و البته مخاطبان روبهرو شد و در گیشه هم موفق بود و فروش مناسبی داشت.
کمی بعد، زوج «نعمتالله» و «مقدمدوست» با ساخت سريال ماندگار «وضعيت سفيد» خود را به عنوان يكي از تواناترين كارگردانان و نویسندگان حال حاضر سينما و تلويزيون تثبيت كرده و به یک زوج محبوب تبدیل شدند.
آخرین تجربهی همکاری «نعمتالله» و «مقدمدوست»، نوشتن فیلمنامهی فیلم سینمایی «سر به مهر» به کارگردانی «هادی مقدمدوست» بود که در حال حاضر روی پردهی سینماهاست و در جشنوارهی سی و یکم فجر، موفق به دریافت سیمرغ بهترین کارگردانی شد.
حالا امسال، «آرایش غلیظ» دومین تجربهی سینمایی «مقدمدوست» و «نعمتالله» در حوزهی کمدی، در جشنوارهی فجر حضور خواهد داشت.فیلمی به کارگردانی «نعمتالله» -بعد از شش سال غیبت در سینما- و با فیلمنامهای مشترک از این زوج محبوب. طبعاً با كارنامهی قابل قبول این دو نفر خيليها منتظر نمايش «آرایش غلیظ» هستند.
«آرایش غلیظ» روایتگر ماجرای پسری است که محمولهی ترقههای رفیقش را بالا کشیده و برای فروختن آنها به سراغ عشق قدیمیاش میرود و همراه او راهی کیش میشود…
در «آرایش غلیظ» حامد بهداد، طناز طباطبايي، حبيب رضايي، علي عمراني، جمال اجلالي، هومن برقنورد و امير بدري به ایفای نقش میپردازند. شنیدهها حکایت از آن دارد که این فیلم، یک تجربهی جدید و جسورانه در حوزهی سینمای کمدی به سبک خود نعمتالله است که در آن اتفاقات عجیب و غریب کم نیست.
پنجاه قدم آخر – کیومرث پوراحمد
«واحد اطلاعات عملیات لشکر مصمم است رادار رازیت عراق را در یکی از جبهههای غرب از کار بیاندازد. برای این کار هرمز را که متخصص مباحث الکترونیکی اما بیگانه با فضای جنگ است پیدا کرده با راضی کردن او موفق میشوند رادار دشمن را کور کنند. بدین ترتیب نیروهای لشکر ۸ نجف اشرف موفق به انجام عملیاتشان میشوند. اما هرمز مجروح ميشود و در شرايطي گير ميافتد كه غير از خودش هیچکس آنجا نیست تا به او کمک کند. امیدش را از دست نمیدهد و سعي ميكند خودش را زنده نگه دارد و…..»
اين داستانيست كه بعد از هفت سال از ساخت «اتوبوس شب»، «كيومرث پوراحمد» را راضي كرده است كه بازهم دست به ساخت يك فيلم جنگي بزند. فيلمي كه بازهم با همكاري «حبيب احمدزاده» ساخته شده است و آنطور كه از داستان ماجرا پيداست بيشتر حول و حوش تلاش شخصيت اصليش براي زنده ماندن ميگذرد تا در دل فضاي جنگي و حدثهاي.
بابک حمیدیان و طناز طباطبایی از بازیگران اصلي فیلم هستند و همچنين سعید سعدی تهیهکنندگی فیلم «پنجاه قدم آخر» را برعهده داشته است.
امروز– رضا میرکریمی
همین که فیلم جدید «رضا میرکریمی» است یعنی از فیلمهای مهم و پربحث جشنوارهی پیشروست. روایتگر داستان شخصي به نام یونس، راننده تاکسیِ کهنهکار که در پایانِ یک روزِ کاری به زن جوانی کمک میکند تا به بیمارستان برسد. غافل از اینکه در بیمارستان اتفاقاتِ زیادی در انتظارِ اوست.
میرکریمی که با فیلمهای ساده و کمشخصیت«خیلی دور، خیلی نزدیک» و «به همین سادگی» توانست جوایز متعددی را در جشنوارهی فجر کسبکند و با ساخت فیلم پربازیگر «یه حبه قند» دستش از جوایز خالی ماند اینبار هم با بازگشت به فرم فیلمهای پیش از «یه حبه قند» با یک فیلم روان و ساده در جشنواره شرکت کردهاست. حالا باید دید در جشنوارهای که بسیاری از فیلمسازان صاحبنام در آن حضور دارند میرکریمی دستش به سیمرغ خواهد رسید.
در هفتمین فیلمبلند میرکریمی، پرویز پرستویی، سهیلا گلستانی و شبنم مقدمی به ایفای نقش میپردازند.
مهمان داریم – محمد مهدی عسگرپور
نام محمدمهدی عسگرپور در چند سال اخیر با جنجالهای پیرامون «خانه سینما» گره خورده است اما او امسال بعد از سالها با فیلمی به جشنواره خواهد آمد که احتمالا جزو آثار مهم جشنواره سیودوم خواهد بود. «مهمان داریم» داستان یک پدر و مادر سه شهید است که با فرزند جانبازشان زندگی میکنند و منتظر آمدن یک مهمان ویژه هستند.
پرویز پرستویی و آهو خردمند ایفاگر نقشهای پدر و مادر سه شهید هستند و بهروز شعیبی نقش فرزند دیگر آنها كه جانباز است را بازی میکند.
این فیلم از ساختههای «حوزهی هنری» به حساب میآید و تهیهکنندگی آن بر عهدهی منچهر محمدی است.
از آخرین ساختهی عسگرپور به عنوان یکی از بختهای دریافت سیمرغ بلورین بهترین فیلم یاد میشود.
خانهای کنار ابرها- سيدجلال دهقاني اشكذري
«خانهای کنار ابرها» با برخورداری از یک ایدهی بكر و جذاب داستانی، روایتی است از پشت جبههها و خانوادههای رزمندگان که میتواند بارقهی امیدی باشد برای ظهور یک استعداد جدید کاگردانی در سینمای ایران؛ استعدادی که نشانههای آن را میتوان در کارگردانی خوب این فیلم، بازیهای قابل قبول بازیگران آن به ویژه در مورد بازیگران کودک فیلم و برخی فرازهای تأثیرگذار آن، دید.
نكتهي مهم فيلم علاوه بر كارگرداني خوب و ايدهي جذاب هم اين است كه اشکذری بر خلاف جریان رایج فیلمسازی در سینمای ایران، به عنوان یک کارگردان فیلم اولی، فیلمی بدور از كليشههاي روشنفكري و سرشار از امید ساخته است.
««خانهای کنار ابرها» داستان دو جوان در زمان جنگ است که به دلایلی وارد خانهای میشوند که پسرشان به جبهه رفته است. این دو نفر با آن خانواده آشنا میشوند و اتفاقات جذابی در ادامه برای آنها رخ میدهد…»
دهقاني اشکذری پيش از اين نویسندگی و کارگردانی چهار تلهفیلم و پانزده فیلم کوتاه و مستند را برعهده داشته است. «هدیهای برای آسمان» اولین تلهفیلم او در جشنوارهی کودک و نوجوان همدان مورد تقدير قرار گرفته است و فیلم «دویدن برای پشیمانی» وي در جشنوارهی کودک نامزد دو جایزه بوده است.
حامد کميلي، هدايت هاشمي، آفرين عبيسي، نگار عابدي و…. ازبازیگران «خانهاي كنار ابرها» هستند.
حق سکوت – محمدهادی نائیجی
يكي از دو فیلمي كه با محوريت روحانیت و زندگی یك طلبه در جشنواره حضور دارد. فيلمي كه طبق شنيدهها كارگردانش نيز خود يك طلبه است و تهیهکنندگی آن را رضا میرکریمی بر عهده دارد و در حوزهی هنری ساختهشده است. اولین ساختهی نائیجی در بخش كه در بخش «نگاه نو»(فيلمهاي اول) جشنوارهی فجر امسال حضوردارد.
در فیلم سینمایی «حق سکوت» بازیگرانی چون: حسام محمودی فرید، شیرین اسماعیلی، باقر سروش و… به ایفای نقش میپردازند.
فرشتهها با هم میآیند – حامد محمدی
حامد محمدی که پیشتر در مقام فيلمنامهنويس در فیلمهای «طلا و مس» و «حوض نقاشی» داستانهایی درباره روابط عاطفی زن و شوهرها روایت کرده در نخستین فیلمش که به تهیهکنندگی پدرش منوچهر محمدی و در حوزه هنری ساخته شده است. بازهم درباره یک خانواده و مسائل حاکم آن صحبت میکند، به نظر میرسد میتوان «فرشتهها با هم میآیند» را بخشی از سه گانه محمدی درباره خانواده دانست.
جواد عزتی، نازنین بیاتی و رضا ناجی بازیگران اصلی این فیلم هستند.
منبع:رجانیوز
Sunday, 13 July , 2025