جلسه شورای فرهنگ عمومی شهرستان اشکذر به ریاست امام جمعه و رئیس شورای فرهنگ عمومی شهرستان اشکذر و با حضور فرماندار و نایب‌رئیس شورا و دیگر اعضای شورای فرهنگ عمومی در فرمانداری شهرستان اشکذر برگزار شد.

 

به گزارش اشکذرخبر جلسه شورای فرهنگ عمومی شهرستان اشکذر به ریاست حجت‌الاسلام والمسلمین ابوذر صانعی امام جمعه و رئیس شورای فرهنگ عمومی شهرستان اشکذر و با حضور مهندس غلامزاده فرماندار و نایب‌رئیس شورا و دیگر اعضای شورای فرهنگ عمومی صبح روز سه شنبه ۱۸ مرداد ماه ۱۴۰۴ در فرمانداری شهرستان اشکذر برگزار شد.

در این نشست حجت‌الاسلام والمسلمین میرجلیلی معاونت قرآنی اداره‌کل اوقاف و امور خیریه استان یزد، با موضوع «بهره‌وری در موقوفات» به ایراد سخن پرداخت و گفت:
در استان یزد بیش از ۱۵ هزار موقوفه به ثبت رسیده که مجموع رقبات آن به ۴۷ هزار مورد می‌رسد؛ از این میان حدود ۴۲ هزار رقبه با تولیت اداره اوقاف و امور خیریه اداره می‌شود.
استان یزد از نظر تعداد موقوفات در جایگاه پنجم کشور قرار دارد، اما متأسفانه در حوزه درآمدزایی موقوفات در رتبه‌های پایانی قرار گرفته‌ایم.
وی دلیل عمده کم‌ بازده بودن بسیاری از موقوفات را وابستگی آنها به بخش کشاورزی دانست و افزود: خشکسالی و مشکلات منابع آبی سبب شده بخش زیادی از این موقوفات عملاً فاقد منفعت اقتصادی باشند.

حجت‌الاسلام میرجلیلی با اشاره به رویکردهای جدید سازمان اوقاف اظهار داشت:
۱ـ سنددار کردن موقوفات برای حفظ و حراست از آنها در اولویت است؛ به گونه‌ای که تاکنون بیش از ۱۰۰۰ موقوفه در استان و ۸۳ موقوفه و امامزاده در اشکذر طی سال جاری سند مالکیت دریافت کرده‌اند.
۲ـ سرمایه‌گذاری بر روی موقوفات دومین اولویت است که البته نیازمند همراهی و همکاری دستگاه‌ها و نهادهای مرتبط می‌باشد تا با سرعت بیشتری پیش برود.

وی همچنین تصریح کرد: مجموعه اوقاف در عرصه فرهنگی و قرآنی نقش تسهیل‌گر و پشتیبان چندین نهاد فرهنگی است و اجرای نیت واقفان از طریق امین‌نامه‌ها با جدیت دنبال می‌شود و لازم است با اطلاع‌رسانی و تبیین خدمات اوقاف حضور این مجموعه در میان مردم پررنگ‌تر دیده شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین ابوذر صانعی امام جمعه شهرستان اشکذر و رئیس شورای فرهنگ عمومی بر ضرورت فرهنگ‌سازی در موضوع وقف تأکید کرد و گفت:
«وقف میراث ماندگار دینی و اجتماعی ماست و باید تلاش شود مردم بیش از پیش با آثار و برکات آن در زندگی فردی و اجتماعی آشنا شوند و یکی از رسالت‌های شورای فرهنگ عمومی و دستگاه‌های فرهنگی، تبیین اهمیت وقف در جامعه و گسترش فرهنگ آن است.»

رئیس شورای فرهنگ عمومی شهرستان اشکذر با اشاره به برخی شبهات و ابهامات که گاهی در حوزه اوقاف مطرح می‌شود، اظهار داشت:
«مردم باید با قوانین و ضوابط اداره موقوفات به‌طور شفاف آشنا شوند و پاسخ درست و منطقی به شبهات احتمالی داده شود تا اعتماد عمومی تقویت گردد. اطلاع‌رسانی درست، بهترین راهکار برای زدودن ابهامات و ایجاد انگیزه برای واقفان جدید است.»

امام جمعه اشکذر تصریح کرد:
«هر چه در حوزه وقف اطلاع‌رسانی، شفاف‌سازی و فرهنگ‌سازی بیشتر شود، سرمایه اجتماعی در این زمینه افزایش می‌یابد و مردم با آرامش خاطر بیشتری اموال خود را وقف خواهند کرد. این یک وظیفه مشترک بین حوزه‌های فرهنگی، رسانه‌ها و نهادهای متولی است.»

در ادامه جلسه مهندس غلامزاده فرماندار و نایب‌رئیس شورای فرهنگ عمومی شهرستان اشکذر سخنان خود را با تأکید بر جایگاه فرهنگ در هویت جامعه بیان کرد و گفت:
«فرهنگ شناسنامه و هویت یک جامعه است و هویتی که مردم با آن شناخته می‌شوند و وظیفه همه ما ـ از مردم گرفته تا مسئولان، نهادهای مدنی و… ـ پاسداری و صیانت از این هویت است.
اگر در برخی حوزه‌ها دچار آسیب یا چالش شده‌ایم باید از رسانه‌ها، خانواده‌ها و نهادهای فرهنگی برای اصلاح و تقویت آن کمک گرفت.
ما باید بتوانیم در برابر نسل جدید هم ارزش‌های اصیل گذشته را حفظ کنیم و هم پاسخگوی نیازها و پرسش‌های روز آنان باشیم.»

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به جایگاه وقف افزود:
«وقف یکی از ارزش‌های اصیل دینی و فرهنگی ماست که باید به‌روز شود؛ هم در قوانین و هم در نحوه اداره و وقف به معنای احسان و نیکوکاری است و باید به گونه‌ای مدیریت شود که اثر و برکات آن در زندگی مردم دیده شود.»

فرماندار اشکذر خاطرنشان کرد:
«هر بنای خیری که ساخته می‌شود، باید به نام وقف ثبت و دارای سند مالکیت روشن باشد و همه کارهای خیر باید رزومه و سابقه‌ای مشخص در اداره اوقاف داشته باشند تا هم قابل پیگیری و شفاف باشند و هم در مسیر درست هدایت شوند.
چنانچه اگر مدیریت وقف به‌روز، در دسترس و شفاف باشد می‌تواند منفعت مستقیم برای مردم داشته و گرهی از زندگی آنان بگشاید و اصل در وقف باید همین باشد؛ یعنی هر اقدامی در نهایت به خدمت‌ رسانی و حل مشکلات مردم منتهی گردد.»

در ادامه سایر اعضای شورای فرهنگ عمومی نیز به بیان نکته‌ها، دیدگاه‌ها و پیشنهادهای خود درباره موضوع بهره‌وری در موقوفات پرداختند.

منبع:روابط عمومی دفتر امام جمعه اشکذر

لینک کوتاه : https://ashkezarnews.ir/2Ntkh