به گزارش نسیم صادق به نقل ازمهر، راه اندازی تصفیه خانه فاضلاب شهر یزد و عدم استفاده کامل و صحیح از برکه تثبیت این تصفیه خانه باعث تجمع حشرات موذی و انواع پشه در محدوده شهرهای اشکذر، زارچ و شاهدیه شده و اعتراضات مردمی را برانگیخته است. مردم این منطقه مدعی اند که در زمان […]
به گزارش نسیم صادق به نقل ازمهر، راه اندازی تصفیه خانه فاضلاب شهر یزد و عدم استفاده کامل و صحیح از برکه تثبیت این تصفیه خانه باعث تجمع حشرات موذی و انواع پشه در محدوده شهرهای اشکذر، زارچ و شاهدیه شده و اعتراضات مردمی را برانگیخته است.
مردم این منطقه مدعی اند که در زمان اجرای طرح مکان یابی تصفیه خانه فاضلاب یزد فاصله مجاز در نظر گرفته نشده و این موضوع باعث بروز مشکلاتی برای ساکنان این منطقه شده است.
آنها همچنین خواستار جمع آوری تاسیسات تصفیه خانه فاضلاب یزد هستند و بر این عقیده اند که فاصله تصفیه خانه تا منطقه مسکونی کمتر از شش کیلومتر است در حالیکه بر اساس ضوابط و مقررات، فاصله تصفیه خانه تا منطقه مسکونی باید حداقل شش کیلومتر باشد.
طرح تصفیه خانه فاضلاب چه بود و چگونه اجرا شد؟
طرح تصفیه خانه فاضلاب شهر یزد قرار بود طی سه فاز و به روش برکه تثبیت ساخته شود.
فاز نخست آن برای استفاده بهینه از پساب حاصله در بخش کشاورزی و صنعت ساخته شد و مورد بهره برداری قرار گرفت.
در سال 86 اما مراحل ساخت فاز دوم این تصفیه خانه آغاز شد و با گذشت پنج سال به بهره برداری رسید.
طرحي كه بلاي جان مردم شد
در پی افزایش جمعیت و کاهش معدود منابع آب زیرزمینی استان و نیز افزایش دفع فاضلاب که آلودگی منابع زیرزمینی را به دنبال داشت و نیز خروج 30 حلقه چاه آب آشامیدنی از مدار بهره برداری، طرح تصفیه خانه یزد به مرحله اجرا گذاشته شد.
طرحی که برای نجات مردم آمده بود اینک خود به بلای جان تبدیل شده است و مسئولان هم منتظر نتایج طرحهای مختلف و پاسخ مطالعات این طرح ها هستند.
گرچه اهالی منطقه از ابتدای شروع پروژه تصفیه خانه تا کنون مخالفت داشته اند اما این مخالفت ها تنها به مردم ختم نشده و ائمه جمعه نیز لب به اعتراض گشوده اند.
امام جمعه زارچ در نشست شورای اداری این بخش با اشاره به آلودگی زیست محیطی فاضلاب در منطقه و انتشار بوی نامطبوع آن این اقدام مسئولان را بی توجهی به مردم دانست.
حجت الاسلام علی دهقان نیری اظهار داشت: مسئولان از آغاز احداث این تصفیه خانه با بهانه های واهی و حرف های بی ربط سعی در توجیه استقرار و عدم حل این مشکل داشته اند.
امام جمعه زارچ: فاضلاب بايد از منطقه زارچ برچيده شود
وی با بیان اینکه آیا خود مسئولان حاضر هستند با خانواده خود در یک ماه از تابستان در این منطقه زندگی کنند افزود: من با بیان قاطع و صریح میگویم فاضلاب باید از این منطقه برچیده شود و به کیلومترها دورتر از شهر ومناطق مسکونی منتقل گردد.و مسئولین در این باره پیگیری کنند.
شهردار زارچ: مكانيابي از ابتدا اشتباه بود
شهردار زارچ هم در این نشست از پرونده تصفیه خانه فاضلاب یزد به عنوان قطورترین پرونده موجود در شورای شهر زارچ نام برد و گفت: مکان یابی این پروژه توسط کارشناس مربوطه اشتباه بوده و هرگونه توجیه در این زمینه حرکتی زشت و مذموم است.
مدیرعامل آب وفاضلاب استان یزد در این باره به مهر گفت: بخشی از تصفیه خانه در اختیار موسسه کوثر قرار گرفته تا از آن برای درخت کاری و آبرسانی به آن استفاده کند.
علی اسلامی ادامه داد: گرچه تصفیه خانه راه اندازی شده و در حال کار است اما عملا از برکه تثبیت استفاده نمی شود و این موضوع تا حدی مشکل ساز شده است.
پشه كنترل شد، بوي تعفن چاره ندارد
وی در پاسخ به این سئوال که چه اقدامی برای کنترل بو و پشه صورت گرفته عنوان کرد: با سمپاشی توانسته ایم مشکل پشه را تا حد زیادی کنترل کنیم اما در مورد کنترل بوی تعفن و نا مطبوع این منطقه کاری انجام نشده است و از توان ما خارج است.
اسلامی پیرامون آلودگی ایجاد شده ناشی از بوی تعفن و هجوم حشرات موذی را ناشی از فاضلاب پشت گودال های زباله دانست و ادامه داد: این موضوع تنها مربوط به تصفیه خانه نیست که البته برای این نیز راهکار وجود دارد.
استفاده كامل از آب حاصل از تصفيه خانه تنها راهكار رفع بوي تعفن
وی در ادامه تنها راهکار کاهش پشه و رفع بوی تعفن را استفاده کامل از آب حاصل از تصفیه خانه دانست و بیان کرد: چنانچه بتوان تمام این اب را استفاده کرد خودبه خود مشکل پشه و بوی این منطقه رفع خواهد شد.
وی در مورد استفاده از پساب حاصله گفت: در بلند مدت عمده پساب تصفیه خانه در باغ شهر حد فاصل تفت- یزد مصرف می شود اما برای رفع این مشکلات در کوتاه مدت نیاز به همراهی سازمانها و ارگانها از جمله منابع طبیعی و شهرداری است.
اسلامی با اشاره به اینکه در این راستا طرحی در دست مطالعه است اضافه کرد: بر اساس این طرح شرکت آب و فاضلاب، آب حاصله از پساب را تا ابتدای جاده تصفیه خانه انتقال می دهد و اداره منابع طبیعی و شهرداری از این آب برای مصارف کشاورزی و فضای سبز بجای آب چاهها استفاده کنند.
وی در خصوص اعتراضات مردمی پیرامون نادرست بودن مکان یابی طرح اظهار داشت: مكان يابي تصفيه خانه فاضلاب يزد با در نظر گرفتن مسیر وزش بادهاي غالب و صرف ساعت ها كار كارشناسي و استفاده از خدمات مشاوران انجام شده است.
اسلامي انجام تمام عمليات بهره برداري از تصفيه خانه فاضلاب يزد را مطابق با دستور العمل و استانداردهاي زيست محيطي شركت مهندسي آب و فاضلاب كشور برشمرد و اعلام کرد: مدول اول تصفيهخانه فاضلاب شهر يزد به روش بركه تثبيت براي جمعيتي معادل 75 هزار نفر توسط مهندسان مشاور طرح و تحقيقات آب و فاضلاب طراحي و اجرا شده است.
پساب حاصله با استانداردهاي زيست محيطي مطابقت دارد
مدير كل حفاظت محيط زيست استان یزد هم در بازدید از محل تصفيه خانه بزرگ شهر يزد كه به روش هاي هوازي و بی هوازی انجام مي شود گفت: پساب حاصله با استانداردهاي زيست محيطي مطابقت دارد.
سیدحسن موسوی ادامه داد: پساب ها به صورت مانداب در نيزارهاي اطراف به علت عدم مديريت تخصيص آب مازاد، بر اثر راكد ماندن موجب تهديدات ثانويه زيست محيطي و يكي از عوامل توليد پشه و مگس می شود.
وي در ادامه افزود: علاوه بر تصفيه خانه شهر يزد، امحاي غير بهداشتي زباله هاي خانگي شهرهاي شاهديه، زارچ و اشكذر و وجود دامداري هاي سنتي و مرغداري و گلخانه ها در منطقه هركدام مي تواند منشاء بو و توليد حشرات موذي در نظر گرفته شود.
مدیرکل محیط زیست یزد خواستار ساماندهی و مدیریت این منابع شد و گفت: باید با برنامه ریزی و مدیریت صحیح مشکلات ناشی از این موارد رفع شوند.
به هر ترتيب اميد مي رود با هر روشي كه مسئولان امر مي دانند، مي تواند مشكل مردم را حل كند، مردم زارچ و شاهديه امسال از بوي تعفن و مگس و پشه در امان بمانند.
Thursday, 12 December , 2024