به گزارش نسیم صادق به نقل از فارس ،بهرام رضایی امروز در گفت‌وگو بااین خبرگزاری در یزد اظهار داشت: تنوع آب و هوایی که در کویری و ییلاقی بودن یزد به خوبی قابل مشاهده است، داشتن کویرها و بیابان‌های منحصر به فرد، کثرت و پراکندگی آثار تاریخی و به یاد ماندنی، شیوه‌های زیستی، بومی کهن […]

به گزارش نسیم صادق به نقل از فارس ،بهرام رضایی امروز در گفت‌وگو بااین خبرگزاری در یزد اظهار داشت: تنوع آب و هوایی که در کویری و ییلاقی بودن یزد به خوبی قابل مشاهده است، داشتن کویرها و بیابان‌های منحصر به فرد، کثرت و پراکندگی آثار تاریخی و به یاد ماندنی، شیوه‌های زیستی، بومی کهن و فرهنگ غنی، اماکن مذهبی زیارتی اسلامی و زیارتگاه‌های اقلیت‌های مذهبی، وجود جاذبه‌های متنوع طبیعی و … یزد را به یکی از کانون‌های توریستی و مناطق گردشگری جالب توجه تبدیل کرده است.

وی افزود: استان یزد و به ویژه شهر یزد، به دلیل دارا بودن و برخوردار بودن از ارزش‌های تاریخی، سنتی، معماری کویری همراه با ابنیه‌های مستحکم از قرن پنجم هجری به بعد و بافت قدیمی شهر به عنوان یک شهر نمونه الگویی از معماری سنتی و خشت خام و معماری گلین همراه با کوچه‌های پیچ در پیچ و دیوارهای بلند، طاق‌های ضربی و ساباط و بادگیرهای رفیع و … جایگاه ویژه‌ای برای جذب و جلب توریست‌های داخلی و خارجی دارد و می‌تواند از دیدگاه توریستی مورد توجه جهانگردان داخلی و خارجی واقع شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد با اشاره به تبلیغات سوء دشمن و تحریم‌های اقتصادی آنها علیه کشورمان بیان کرد: با توجه به این فشارها و تبلیغات سوء رسانه‌ای، اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد با دعوت از خبرنگاران خبرگزاری‌ها، اصحاب رسانه و مطبوعات چند کشور اروپایی، آسیای میانه و آمریکای لاتین آنها را با ظرفیت گردشگری این استان، کشور و فرهنگ ایران آشنا کرده و از طریق رسانه آنها برای ایران تبلیغ انجام داده و آنها با تعجب از این ظرفیت‌های گردشگری بازدید کردند.

رضایی یادآور شد: این خبرنگاران گفتند تا قبل از سفر به ایران و استان یزد، ایران را برای گردشگری و تبادل فرهنگ ناامن می‌دانستیم، اما از این به بعد در کشور خود،حقایق را بهتر اطلاع‌رسانی می‌کنیم.

* سفر 50 هزار گردشگر خارجی به استان یزد

وی اذعان داشت: با وجود همه این تبلیغات سوء، گردشگران خارجی ایران را ارزان‌ترین کشور برای گردشگری و جهانگردی می‌دانند و طبق آخرین آمارها، در سه ماهه اول سال گذشته بیش از 50 هزار گردشگر از کشورهای اسپانیا، آلمان، چین و کره جنوبی همچنین کشورهای اروپایی دیگر از استان یزد بازدید کردند.

* نقش جاذبه‌های کویر در رونق صنعت گردشگری

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد ابراز داشت: استان یزد جزئی از فلات مرکزی ایران است که بخش بزرگی از مساحت محدوده استان را کویرهای داخل این فلات پوشانده است، مساحت بیابان و کویرهای استان حدود 650 هزار هکتار است که بیش از 50 درصد از مساحت استان را فرا گرفته است و این امر می‌تواند برای دوستداران جاذبه‌های کویری که در کشورهای اروپایی هستند، بی‌نظیر باشد و نقش اساسی در رونق گردشگری ایفا کند.

رضایی عنوان کرد: به هر صورت صدها اثر تاریخی و طبیعت بکر کویری استان از امکانات بالقوه بسیار مناسبی برخوردار است که می‌توان در یک سیاست برنامه‌ریزی شده و هدفدار، در صنعت گردشگری‌، آثار اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی آن را بر زندگی اهالی استان بسیار فراتر از وضعیت موجود تجربه کرد.

وی متذکر شد: به نظر می‌رسد در کنار همه این عوامل، برخورداری از یک سیاست معین و خط‌مشی عمومی نیز برای جذب گردشگران لازم است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد با اشاره به برنامه‌های اجرا شده در طول ایام نوروز که مورد استقبال مسافران نوروزی نیز قرار گرفت، عنوان کرد: تمام روزهای تعطیل و نوروز با نام‌ها و برنامه‌های مشخص با همکاری کمیته‌های هفتگانه ستاد نوروزی و فرمانداری‌ها در ایام تعطیل برای مسافران در نظر گرفته شد.

* انسجام دستگاه‌های اجرایی در نوروز

رضایی تأکید کرد: در ایام نوروز همه ارگان‌ها و نهادهای دولتی یزد، میراث فرهنگی را در میزبانی مطلوب و بهتر از مسافران نوروزی یاری کردند و توانستیم خاطره‌ای خوش از سفر به یزد در ذهن مسافران حک کنیم.

وی ادامه داد: برقراری امنیت، اسکان موقت، نظافت شهر، حمل و نقل و روان‌سازی ترافیک و … همکاری همه ارگان‌ها را نیاز داشت و طبق تأکید استاندار یزد، تمام کمیته‌های ستاد تسهیلات نوروزی با نهادها و ارگانهای دولتی انسجام و وحدت رویه داشتند.

* بعد اقتصادی گردشگری و توسعه سفرهای همگانی

مدیرکل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد در بخش دیگری از سخنان خود اذعان داشت: صنعت گردشگری از بعد اقتصادی، مزیت‌های خوبی برای هر استان دارد که باید با توسعه زیرساخت‌های مطلوب در این حوزه از آن بهره گرفت.

رضایی یادآور شد: این صنعت با اهداف اقتصادی چون ایجاد درآمد، کمک به بهبود وضعیت اشتغال و ایجاد شرایط بهتر توزیع درآمد از جایگاه خاصی برخوردار است.

وی افزود: توسعه و پیشرفت این صنعت در استان یزد که در زمره پنج استان ممتاز کشور از لحاظ جاذبه‌های متنوع گردشگری است، نیازمند شناخت علمی ویژگی‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی این صنعت است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد بیان داشت: توسعه صنعت گردشگری با عملکرد ملی و منطقه‌ای به عنوان یک پتانسیل جدید، در راستای توسعه پایدار نقش تعیین‌کننده دارد و با برنامه‌ریزی، نظارت و حمایت دولت در این بخش در برنامه‌های توسعه به رشد اقتصادی، اشتغال و درآمدهای ارزی کشور کمک خواهد شد.

رضایی در پایان اذعان داشت: در بعد ملی نیز با توسعه سفرهای همگانی و ارزان برای همه اقشار مردم می‌توان تبادل بین اقوام و فرهنگ‌ها ایجاد کرد و به تولید کارآفرینی پرداخت.

لینک کوتاه : https://ashkezarnews.ir/ei539