به گزارش اشکذر نیوز؛(گروه گفتگو- عاطفه ابراهیمی)خانهای کنار ابرها اولین فیلم سینمایی سید جلال دهقان اشکذری است که به جشنواره فجر راه یافت و دیپلم افتخار بهترین فیلمنامه را در بخش نگاه نو از آن خود کرد. یک منتقد درباره ی این فیلم نوشت: ریسک بزرگ یک فیلم اولی، خانهای کنار ابرها از معدود فیلم […]
-تجربه ی حضور در جشنواره فجر چطور بود؟
دهقان اشکذری: تجربه ی خیلی خوبی بود. اینکه حرفه ای ها و منتقدان فیلم را ببینند خیلی خوب است. علاوه بر این در چند اکران مردمی فیلم در تهران، بازخوردهای خوبی از تماشاگران گرفتم. وقتی با تماشاگر حرفه ای فیلم را تماشا کنی نکته های تازه ای به ذهنت می رسد.
-ایده ی خانه ی کنار ابرها از کجا آمد و نوشتن فیلمنامه چقدر طول کشید؟
دهقان اشکذری: جرقه ی اصلی فیلم از خاطره ی یکی از دوستانم درباره ی جنگ شروع شد. تقریبا یکسال درگیر فیلمنامه بودم و ساخت آن دغدغه ام بود. 6 ماه نیز روی فیلمنامه اصلی کار کردم. تحقیقاتی شش ماهه داشتم و با 30 خانواده شهید برای این کار مصاحبه کردم و کتاب خواندم. 4 کار قبلی ام با نیت تله فیلم بود اما این کار را با نیت فیلم سینمایی نوشتم.
-شما بازیگران و عوامل بومی (یزد) را در کار داشتید که در کنار بازیگران حرفه ای مانند هدایت هاشمی، حامد کمیلی و غیره حضور داشتند این انتخاب ها به چه شکل بود؟
دهقان اشکذری: زمانی که تهیه کننده فیلمنامه را خواند چند بازیگر حرفه ای برای حضور در فیلم پیشنهاد شد. در خانه ای کنار ابرها دو شخصیت اصلی داریم که مکمل یکدیگر هستند. من این دو بازیگر اصلی را بر اساس شناختی که از آن ها داشتم انتخاب کردم در واقع ما یک زوج را انتخاب کردیم. بازیگران یزدی را هم می شناختم و همیشه در ذهنم بود که از این پتانسل ها استفاده کنم من اکثر تئاترهای جشنواره تئاتر یزد را هم دیدم و یکی دوبازیگر هم در ذهنم بودند به هر حال 7 بازیگر یزدی در این کار حضور دارند. تعدادی از عوامل نیز یزدی هستند.
-آثار قبلی شما را که مرور می کنیم از جمله مسابقه، دویدن برای پشیمانی و غیره مشخص می شود که شما دغدغه کودک و نوجوان دارید در خانه ای کنار ابرها به این شکل نیست
دهقان اشکذری: این فیلم برای مخاطب بزرگسال است محور قصه دو شخصیت کمیلی و هاشمی هستند. این فیلم در ژانر کودک نیست اما دغدغه کودک و نوجوان دارم. در این فیلم سه شخصیت کودک هستند که جایگاه خودشان را دارند و بخشی از درام داستان را پیش می برند.
-در مسیر تولید این فیلم با چه مشکلاتی روبرو بودید؟
دهقان اشکذری: این اولین بار بود که من کار سینمایی انجام می دادم اما تجربه ی 4 تله فیلم و 15 مستند و فیلم کوتاه این اعتماد به نفس را به من داده بود. من با یک گروه حرفه ای کار می کردم ولی خوشبختانه همه ی عوامل به من اعتماد داشتند. علاوه بر این چون سرمایه گذار فیلم شخصی بود کمی استرس درونی داشتم که با این همه هزینه مشکلی پیش نیاید که خوشبختانه همه چیز خوب بود.
-چطور شد که آقای حاتمی کیا در پشت صحنه فیلم حاضر شدند؟
دهقان اشکذری: آقای حاتمی کیا در جریان فیلمنامه بودند و سوژه کار را دوست داشتند به همین خاطر در پشت صحنه حاضر شدند و فیلم را هم در جشنواره دیدند و استقبال کردند. سال گذشته هم به پشت صحنه فیلم دهلیز رفته بودند. آقای حاتمی کیا به دیدن فیلم اولی هایی که با فیلمنامه آن ها ارتباط برقرار می کنند می روند.
-زمانی که برای گرفتن جایزه رفتید چه حسی داشتید؟
دهقان اشکذری: احساس خیلی خوبی بود. به همراه همه ی نامزدها به مراسم دعوت شده بودم ولی نمی دانستم که دیپلم افتخار را گرفتم. همین که می بینی زحمات گروه دیده شده روحیه و اعتماد به نفس می گیری.
-از کارهای آینده تان بگویید
دهقان اشکذری: در حال نوشتن یک کار سینمایی هستم و مراحل پیش تولید یک سریال را برای شبکه 2 را می گذرانیم.
-و حرف آخر
دهقان اشکذری: در طول جشنواره منتقدان از خانه ای کنار ابرها استقبال کردند و نقدهای خوبی درباره ی آن نوشته شد شنیده ام که یکی از سایت های یزد نقد غیرمنصفانه ای راجع به این فیلم نوشته کاش نقد های مثبت و منفی را کنار هم قرار می دادیم تا تماشاگر با گارد برای دیدن فیلم نیاید. خانه ای کنار ابرها در استان هایی از جمله اصفهان و شیراز نیز اکران شد و بازخوردهای خوبی داشت ولی با وجود اینکه من و بسیاری از عوامل فیلم یزدی هستیم این فیلم در روزهای جشنواره در یزد اکران نشد. اگر این اتفاق می افتاد حداقل برای دیده شدن بازیگران بومی که در این کار بودند خیلی خوب بود. ما در بحث بازیگری پتانسیل های خوبی داریم ولی استفاده ی مناسبی از آن ها نشده است.
درین
تاریخ : 1 - اسفند - 1392
قطعا با وجود بازیگران توانا فیلم جذابیست