هندوانه یزدی رنگ ندارد گاهی وقتها هم مزه ندارد ولی آب دارد و تا دلت بخواهد تخمه دارد آن هم چه تخمه هایی!
اشکذر خبر؛ حسین دهقانی؛ بگذریم که در یزد توی دل کویر آنهم با این بی آبی و خشکسالی کاشتن هندوانه کار درستی است یا نه؟ بگذریم از اینکه دیگر رستاق بعلت آلودگی آب و هوا و یا هر علت دیگر هندوانه هایش مانند قبل نیست! ولی در یزد هندوانه ای بعمل می آیدکه هیج جای دنیا نمی شود لنگه ا ش را پیدا کرد.
هندوانه یزدی رنگ ندارد گاهی وقتها هم مزه ندارد ولی آب دارد و تا دلتان بخواهد تخمه دارد آن هم چه تخمه هایی! در یزد اگر از هر فروشنده ای بپرسید؛ این هندوانه ها چطور است؟ شک نکنید فقط یک جواب می شنوید؛ اگر مزه نداره اوو [۱] و تخمه داره! فقط داری پول تخمه هاش مِدی.[۲]
تشخیص هندوانه خوب یزدی کار هر کسی نیست مانند هندوانه های دیگر نه از رنگ و رویش نه با دست زدن به روی آن و تپ تپ صدایش نمی شود خوب و بد آن را از هم سوا کرد اگر هم خوب تو آب در نیامد بازهم چیزی از دست ندادید، چون فقط پول تخمهایش دادید؟!
هرچند غیر یزدی ها زیاد آن را نمی پسندند ولی هندوانه یزدی طرفداران پروپا قرص خودش را دارد، یزدی های قدیمی کشته و مرده اش هستند! و هندوانه های دیگر را هندوانه نمی دانند؟!
خوردن این نوع هندوانه هم آداب خودش را دارد از بشقاب، کارد و چنگال خبری نیست. هندوانه را از قبل در جای خنک مثل پستو، زیر زمین، حوض آب و یا داخل یخچال می گذارند و وقتی که خوب خنک شد؛ دو قسمتش می کنند و اگر بزرگ بود چهار قسمتش می کنند و قاشق بر می دارند و آنرا اووتراش [۳] کرده و می خورند.
مطمئن هستم شما هم اگر یک بار امتحان کنید؛ از بشقاب، کارد و چنگال و هرگونه تشریفاتی برای هندوانه خوردن دست بر می دارید؟!
یزدیها از تخمه هاش هم نمی گذرند! آنرا خشک می کنند و بو می دهند، چون هم بی نظیر است و هم پولش را داده اند!
[۱] – آب
[۲] – می دهی
[۳] -بوسیله قاشق آن را می تراشند- آن را رنده می کنند
Sunday, 13 July , 2025