مدیر جهاد کشاورزی اشکذر گفت: مگس میوه مدیترانه ای به دلیل انتشار وسیع و سریع در جهان، تحمل شرایط آب و هوای سرد نسبت به سایر گونه ها و دامنه میزبانی گسترده آن لقب مخرب ترین آفت کشاورزی در جهان را از آن خود کرده است.
به گزارش اشکذر خبر؛ سید حسین بخشایش مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اشکذر در گفتگو با اشکذر خبر اظهار داشت: مگس میوه مدیترانه ای دارای بالاترین خسارت اقتصادی در بین گونه های مگس میوه است.
بخشایش در همین رابطه افزود: متاسفانه حجم خسارت این آفت به قدری زیاد است که به طاعون گیاهی مشهور شده و در دنیا حدود ۳۰۰ گونه گیاهی (مانند انار، زردآلو، گوجه، آلو، توت، انگور، هلو، سیب، به، انجیر، خرمالو، گلابی، گیلاس، مرکبات و…) به عنوان میزبان های این آفت شناخته شده است.
مدیر جهاد کشاورزی اشکذرخاطر نشان کرد:این آفت می تواند انتقال دهنده قارچ های عامل پوسیدگی باشد؛ همچنین سوراخ های تخمگذاری حشره در پوست میوه از کیفیت محصول تا حد زیادی می کاهد.
وی با بیان اینکه برای محصولات کشاورزی قاچاق قرنطینه خاصی متصور نیست می تواند برای دلیلی بر گسترش این آفت باشد.
این مقام مسوول یاد آور شد: ایجاد لکه های قهوه ای بر روی میوه نشان دهنده وجود آفت مذکور در داخل میوه است که میوه ها به محض آلودگی با این آفت شروع به ریزش از درخت می کنند.
وی از کلیه کشاورزانی که در زمینه تولید محصولات ذکر شده به ویژه انار در شهرستان فعالیت دارند، خواست: همگی جهت مبارزه علیه آفت مذکور، با مدیریت و مراکز جهادکشاورزی همکاری لازم را داشته و خاطر نشان کرد در صورت مبارزه به موقع و نصب مواد جلب کننده به صورت همگانی، امکان کنترل آفت وجود دارد، در غیر این صورت عملیات مبارزه موفقیت آمیز نخواهد بود.
جمع آوری میوه های آلوده اولین گام در جهت مبارزه با آفت
راضیه سادات خاتمی مسوول تولیدات گیاهی مدیریت جهاد کشاورزی اشکذر نیز اظهار داشت: امسال در شهرستان یک شبکه مراقبت انار و زیتون اختصاص داده شده که تا کنون ۱۰ ایستگاه ردیابی آفت در سراسر شهرستان، با استفاده از جلب کننده های فرمونی، به منظور بررسی حضور آفت در باغ نصب نموده و براساس میزان شکار آفت توسط این تله ها، از سایر روشهای کنترل استفاده می شود.
وی افزود: با تخم گذاری مگس در داخل میوه، لارو یا کرم مگس، با تغذیه از میوه، رشد کرده و سپس شفیره مگس میوه پس از آخرین سن لاروی از درخت پایین آمده و وارد خاک می شود و مراحل زمستان گذرانی این آفت با حالت شفیرگی در داخل خاک انجام می گیرد، به همین دلیل سمپاسی به تنهایی راه مقابله نیست.
خاتمی یادآورشد: اولین گام در جهت مبارزه علیه آفت مگس میوه، جمع آوری میوه های آلوده از سطح باغ و شخم سطحی باغات و باغچه ها در طول فصل سرد سال می باشد.
وی خاطر نشان کرد: راههای کنترل مگس میوه مدیترانه ای درشرایط عادی که حشره طغیان نکرده است، جمع آوری و دفن هر گونه میوه ریخته شده پای درختان در عمق ۵۰ سانتیمتری خاک ( قابل ذکر است که این مگس به میوه های ریخته و برداشته شده خسارت وارد نمی کند) و یا نگهداری میوه های آلوده در کیسه های نایلونی ضخیم و فاقد منفذ می باشد.
خاتمی با بیان اینکه کنترل مگس مدیترانه ای در زمان طغیان بسیار دشوار است یادآورشد: راههای کنترل آفت مذکور در شرایطی که طغیان صورت گرفته است، استفاده از جلب کننده های سراتراپ، سراتینکس و پروتئین هیدرولیزات در تله ها برای جلب و کشتن جنس نر و ماده آفت در سطح وسیع می باشد.
یکی دیگر از روش های کنترل، روش طعمه پاشی با استفاده از سم مالاتیون + پروتئین هیدرولیزات در زمان شروع روند افزایشی جمعیت در سطح باغ است.
Thursday, 12 December , 2024