به گزارش اشکذر خبر به نقل از همشهری یزد: مسکن مهر اشکذر جوان ترین محله این شهر است؛ محله‎‎ ای که 7 سال از عمر آن می‌گذرد ولی در طول این سال‎ها اقدام خاصی برای بهبود شرایط رفاهی اهالی آن انجام نشده است. محرومیت‎‎های این محله به حدی است که کمتر روستایی در شهرستان به […]

به گزارش اشکذر خبر به نقل از همشهری یزد: مسکن مهر اشکذر جوان ترین محله این شهر است؛ محله‎‎ ای که 7 سال از عمر آن می‌گذرد ولی در طول این سال‎ها اقدام خاصی برای بهبود شرایط رفاهی اهالی آن انجام نشده است. محرومیت‎‎های این محله به حدی است که کمتر روستایی در شهرستان به محرومیت این محله وجود دارد. شاید پس از شروع طرح پر سر و صدای مسکن مهر کمتر کسی گمان می‎برد که بهره برداری از مسکن مهر این سطح از نارضایتی را بین افراد ساکن در آن در پی داشته باشد. ولی مدتی نگذشت که ساخت و سازهای غیر کارشناسی و جانمایی‎‎های اشتباه، امید ناشی از خانه    دار شدن شهروندان را به غمی ناتمام تبدیل کرد.محله مسکن مهر اشکذر نیز یکی از این طرح‎‎های ناکام است؛ محله  ای که در کنار تل‎‎های ریگ ساخته شده و بدون کوچک‌ترین امکاناتی رها شده و پس از 7 سال شاهد پیشرفت چندانی در آن نیستیم. از‌جمله مشکلات این محله خاکی بودن همه کوچه  ها و خیابان ها، پیاده‎‎روها، نبود پارک درون محله‎‎ای و فضای سبز، روشنایی ضعیف معابر، نبود مدرسه و نانوایی و سالن ورزشی و سرویس های حمل و نقل عمومی است.

علاوه بر این موضوعات، پی‌ریزی‌های ضعیفی که در این طرح انجام شده، باعث ایجاد شکاف  های عمیق در دیوار خانه‎‎ها شده است و در نتیجه خانه‎‎های این محله از استحکام بسیار کمی برخوردارند. همچنین چاه های فاضلاب ساخته شده با مشکل جدی روبه‌رو هستند و خیلی از آنها پر شده‎‎اند.

مشکلات اهالی


نارضایتی زیاد اهالی مسکن مهر

یکی از اهالی محله مسکن مهر  می‎‎گوید: خبر ساخت مسکن های مهر از رسانه ها باعث شد ما که توان خرید خانه را در شرایط عادی نداشتیم، در پوست خود نگنجیم ولی امروز آرزو می کنیم که ای کاش به این خانه‎‎ها نمی‎‎آمدیم.
«حامد مالکی» که 3 میلیون تومان برای نمای خانه خود هزینه کرده است، می گوید: پس از تحویل خانه نیمه‎ساز با امید فراوان شروع به ساخت و تکمیل آن کردم ولی چند ماهی از تکمیل خانه نگذشته بود که ناگهان صدای مهیبی از دیوار خانه شنیدم. در ابتدا چیزی مشاهده نکردیم ولی پس از خروج از خانه مشاهده کردیم دیوار نمای خانه از بالا تا پایین ترک خورده است.
مالکی ادامه داد: این ترک آخرین ترک نبود و چندین ترک دیگر در دیوار داخلی خانه باعث شد که زندگی در این خانه برای ما با ترس همراه شود.
«محمد رسولی» یکی دیگر از اهالی درباره این مشکلات می‎‎گوید: علاوه بر این که پی ریزی‌خانه‌ها برای این طرح با بی  کفایتی به سست‎‎ترین شکل ممکن انجام شده است، بسیاری از چاه‎‎های فاضلاب خانه  های محله در طول 5 سال اول پر شده و اهالی را با مشکلات بسیاری روبه‌رو کرده است.
نبود فضای سبز برای مهار گرد و غبار
یکی از شهروندان ساکن این محله با بیان این که جانمایی مسکن مهر اشکذر نامناسب است، عنوان می‎‎کند: خانه ها در کنار تل‎‎های ریگ بنا شده    اند و با کوچک‌ترین بادی در این منطقه، طوفان شن به پا می شود.
«محمد خلج» ادامه می‎‎دهد: مسئولان باید ابتدا کار کاشت درختان مهار کننده طوفان را انجام می دادند و سپس طرح مسکن مهر را اجرایی می کردند.
خلج اضافه می‎‎کند: در طول این 7 سال در این محله درختکاری نشده و طوفان و گرد و غبار مهمان ناخوانده و همیشگی خانه های اهالی هستند.
وی بیان می‎‎کند: برخی از اهالی از نبود پارک درون محله ای گلایه  مند هستند ولی در حال حاضر نیاز اول ما مالچ    پاشی روی تپه‎‎ها شنی مجاور محله و ایجاد فضای سبز است.

کوچه‎‎ها و خیابان‎‎های خاکی
یکی دیگر از شهروندان ساکن در این محله با بیان این که اهالی مسکن مهر در معرض بیماری های تنفسی هستند، تصریح می‎‎کند: در اثر عبور وسایل نقلیه هر روز شرایطی شبیه به طوفان ریگ را در محله شاهد هستیم.
«حسن دهقانی» ادامه می‎‎دهد: روزی نیست که به دلیل نشستن گرد و غبار روی وسایل خانه، مجبور به شست و شوی خانه نباشیم.
وی اضافه می‎‎کند: تنها مشکل خاکی بودن معابر نیست بلکه کیفیت پایین آنها و وجود گودال های فراوان در مسیر عبور و مرور وسایل نقلیه، مشکلات قابل توجهی را برای اهالی به‌وجود آورده است.
به همین دلیل بسیار زودتر از زمان استاندارد باید اقدام به تعویض جلو    بندی خودرو‎‎های خود کنیم.
یکی از اهالی که برادرش چندی قبل در این محله دچار سانحه رانندگی شده است، اظهار می‎‎کند: اگر خیابان ها آسفالت بودند، شاهد این اتفاق نبودیم.
«محمد دهقان» درباره دلیل حادثه نیز می گوید: در یکی از پیچ‎‎ها، لاستیک موتور‎‎سیکلت برادرم روی زمین سر خورد و او و همسرش دچار سانحه شدند.
وی ادامه داد: این تصادف خوشبختانه تلفات جانی نداشت ولی وسیله نقلیه آنها خرجی در حدود 200 هزار تومان روی دست آنها گذاشت.
دهقان با بیان این که مشکلات ما در زمان بارندگی دو چندان می  شود، بیان می‎‎کند: سوانح رانندگی در زمان بارندگی 2 برابر می شود هر چند که بارش باران برای ما خبر خوبی محسوب می شود چرا که کم شدن گرد و غبار را به دنبال  دارد.

محله نانوایی ندارد
یکی دیگر  از اهالی می‌گوید: نان پرمصرف‌ترین قوت خانواده‌های ایرانی است و به دلیل دسترسی آسان و قیمت مناسب از دیگر موادغذایی مقبولیت بیشتری دارد. از طرفی ایرانی‌ها نان را برکت سفره می‌‌دانند و سفره‌هایشان را به تکه‌ای از آن متبرک می‌کنند.
«سعید ایوبی» ادامه می‎‎دهد: محله‌ مسکن مهر با وجود گذشت سال‌ها از شکل‌گیری، هنوز عطر و بوی نان تازه در خیابان‌هایش نپیچیده است.
«مرضیه محمدی» که از ابتدا ساکن این محله بوده است، می‌گوید: وقتی به دوستان و اقوام می‌گویم ما در محله‌مان نانوایی نداریم باور نمی‌کنند و می‌گویند این مشکلات در کمتر محله  ای وجود دارد. این در حالی است که محله جمعیت قابل توجهی دارد و روستاهایی با جمعیت کمتر از محله ما، نانوایی دارند.
وی اضافه می‌کند: با توجه به تعداد کم سوپر مارکت‌ها و نبود نانوایی، من با این سن و سال، مجبور هستم با پای پیاده خرید کنم و نان را هم از محله‌ای دیگر بخرم و در نهایت با کلی وسیله به خانه بر‌گردم. البته گاهی بعضی از همسایه‌ها که خودرو دارند و من رامی‌شناسند برایم نان می‌خرند.

روشنایی ضعیف معابر
یکی دیگر از اهالی محله با تشكر از مسئولان اداره توزیع برق شهرستان می‎گوید: در سال‎‎های اخیر اقدامات خوبی در رابطه با روشنایی محله صورت گرفته است ولی تا رسیدن به نقطه ایده‌آل فاصله دارد.
«صادق دهقانی» اضافه می‎‎کند: به دلیل حاشیه‎‎ای بودن محله و نزدیکی به تل‎‎های ریگ، شب‎‎ها بیم وجود مار و عقرب در کوچه‎‎ها می‌رود.
وی ادامه می‎‎دهد: با توجه به این موضوع نیاز به روشنایی کافی بیشتر از دیگر محله ها در مسکن مهر احساس می‎‎شود.
دهقانی با بیان این که در این چند سال چندین مورد عقرب‌گزیدگی در محله داشته‎‎ایم، ابراز امیدواری می‎‎کند که با سم    پاشی‎‎های انجام شده و بهبود روشنایی دیگر شاهد این اتفاقات نباشند.

معضلات‎‎ ثبت‌نام دانش‌آموزان
یکی دیگر از اهالی می‎‎گوید: شاید باورش كمی دشوار باشد، اما این محله 7 ساله از داشتن مدرسه محروم است.
«زهرا عظیمی» نبود مدرسه را یکی از معضل های دست اول محله‌ می‌داند و می‌گوید: یكی از مهم‌ترین مشكلات محله ما كه گریبان خانواده‌هایی را كه فرزند دانش‌آموز دارند گرفته است، نبود مدرسه در محدوده محله است.
عظیمی ادامه می‎‎دهد: در آغاز سال تحصیلی، خانواده‌ها برای ثبت‌نام فرزندانشان در مدارس با مشكلات زیادی روبه‌رو می‌شوند كه كمترین مشکل فاصله زیاد خانه تا مدارس دیگر محله‌ها و مشكلات مربوط به ثبت‌نام دانش‌آموزان در مدارس و تامین سرویس مدارس است.

جای خالی وسایل نقلیه عمومی
یکی از اهالی با بیان این که اکثر امکانات همچون نانوایی و سوپر‌مارکت مناسب و میوه فروشی و غیره در این منطقه شهر وجود ندارد، می‎‎گوید: با توجه به نبود این امکانات، ضرورت وجود وسایل نقلیه عمومی برای رفت و آمد اهالی محله به مرکز شهر بیش از پیش احساس می‎‎شود.
وی می‌افزاید: فاصله زمانی نانوایی تا خانه ما حدود 30 دقیقه است که علاوه بر معطل شدن در صف نانوایی ، طولانی بودن مسیر رفت و آمد نیز برای اهالی آزار دهنده است و هزینه بالای آژانس نیز برای اهالی به صرفه نیست.

نبود فروشگاه استاندارد
عظیمی در ادامه نبود دسترسی آسان به میدان میوه و تره‌بار و مراكز خرید را از دیگر مشكلات محله می‌داند و می‌گوید: از آنجا كه در محله فروشگاه قابل توجهی نیست یکی از اهالی، پارکینگ خانه خود را به فروشگاه تبدیل کرده است و اهالی برخی از وسایل خود را از آنجا تهیه می‌کنند ولی این فروشگاه پاسخگوی تمام نیازهای اهالی نیست و برای تهیه نیازهای خود باید به خیابان امام اشکذر بروند.

کمبود امکانات ورزشی
«علیرضا بمانعلی زاده فخرآبادی» 7 سال است ساكن محله مسکن مهر است. وی می‌گوید: وجود برخی امكانات در محله‌های دیگر بدیهی است اما محله‌ ما هنوز رنگ آنها را به خود ندیده است.
فخرآبادی مجهز شدن این محله به اماكن و امكانات ورزشی را از خواسته‌های جوانان هم‌ محله‌ای‌اش عنوان می‌كند.وی می‌افزاید: هنوز جایی برای‌ ورزش كردن اهالی در این محله وجود ندارد و با وجود این كه محله ما جوانان ورزشكار و ورزش دوست بسیاری دارد با كمبود شدید امكانات ورزشی روبه‌رو است.
فخرآبادی ادامه داد: با تجهیز این محله دیگر نیازی نیست برای شركت در كلاس‌ها و استفاده از امكانات ورزشی راهی محله‌های دیگر شویم.

مشکلات‌‌ تردد به نانوایی‌های اطراف
«پوران مسقطی‎‎باف» از دیگر ساکنان محله مسکن مهر می‌گوید: بیشتر بانوان محله مجبور هستند برای خرید نان به نانوایی‌های محله‌های اطراف بروند.
وی می‌افزاید: با توجه به نبود وسایل نقلیه عمومی یا باید با آژانس به نانوایی برویم یا پیاده مسافتی 30 دقیقه‎‎ای را طی کنیم.
مسقطی‎‎باف اضافه می‌کند: سال‌هاست که اهالی نان از تنور درآمده مصرف نکرده‌اند. وقتی به نانوایی می‌رویم مجبوریم تعداد زیادی نان بخریم و آن را برای مدت طولانی فریز کنیم. بعضی‌ها هم از سوپرمارکت‌ها نان بسته‌ای می‌خرند که بوی ماندگی می‌دهد.
وی عنوان می‎‎کند: مسئولان گفته‌اند مشکل نبود نانوایی را رفع می‌کنند و امیدواریم این وعده هرچه زودتر محقق شود.
مسقطی‎‎باف پیشنهاد می‎‎کند که طرز پخت نان در خانه  به افراد محله آموزش داده شود. وی می‌گوید: حالا که این محله نانوایی ندارد، پیشنهاد کردم یک روز در حسینیه طرز پخت نان به خانم‌ها آموزش داده شود.

پاسخ‌های بخشدار
آسفالت پس از اجرای  طرح فاضلاب

رئیس شورای شهر اشکذر با بیان این که منتظر اجرای طرح فاضلاب از سوی فرمانداری هستیم، اظهار می‎‎کند: پس از اجرای این طرح تمام کوچه‎‎ها و خیابان  ‎‎های محله آسفالت می‎‎شود.
« علی اکبر کاظمی» ادامه می‎‎دهد: در صورتی که زودتر از اجرای طرح فاضلاب اقدام به آسفالت کنیم، دوباره باید قسمت‎‎هایی را که به دلیل لوله‎‎گذاری فاضلاب حفر شده است آسفالت کنیم که این کار عاقلانه نیست.

    تکمیل فاضلاب  در سال آینده
فرماندار اشکذر نیز  با بیان این که اعتبار اجرای طرح فاضلاب محله مسکن مهر تامین شده است، عنوان می‎‎کند: 750 میلیون تومان برای این طرح در نظر گرفته شده بود که بودجه آن محقق شده است.
«محمد علی شاه حسینی» با بیان این که زمین برای انتقال فاضلاب تهیه شده و پیمانکار طرح نیز مشخص است، اعلام می‌کند: این طرح در سال آینده به اتمام می‌رسد و کار آسفالت کوچه‌ها آغاز می‌شود.

 نبود امکان کاشت درخت
رئیس شورای شهر اشکذر با بیان این که خانه‌های این منطقه از پی مناسبی برخوردار نیستند، بیان می‌کند: با توجه به این مشکل امکان ساخت و توسعه فضای سبز وجود ندارد.
کاظمی ادامه می‌دهد: با توجه به مشکل مذکور حتی کاشت درخت در باغچه خانه اهالی مسکن مهر ممنوع است و می‌تواند صدمات جدی به خانه‌ها وارد کند.

  صرفه اقتصادی نداشتن  حمل و نقل عمومی
کاظمی درباره دلیل نبود حمل و نقل عمومی در اشکذر نیز می‌گوید: با توجه به امکان سنجی‌های صورت گرفته، استفاده از وسایل نقلیه در اشکذر محبوبیت خاصی ندارد و  طرح در صورت اجرا با شکست روبه‌رو خواهد شد.
وی ادامه می‌دهد: به همین دلیل و با توجه به افزایش وسایل نقلیه شخصی، برنامه‌ای برای این بخش طرح‌ریزی نشده است.

  ساماندهی تیرهای چراغ برق
کارشناس بهره‌برداری اداره توزیع برق شهرستان اشکذر با بیان این که محله مسکن مهر از لحاظ روشنایی مشکلی ندارد، اظهار می‌کند: در سال 94 با توجه به بررسی‌های کارشناسی صورت گرفته، چندین تیر چراغ برق جدید به محله اضافه شد و محله از روشنایی مطلوبی برخوردار است.
«مجتبی هاشمی» اضافه می‌کند: در صورتی که لامپ چراغ‌ها دچار سوختگی شود، اهالی محله می‌‌توانند با تماس با سامانه 121 درخواست خود را برای نصب چراغ جدید به ثبت برسانند که حداکثر پس از 3 روز کاری به درخواست آنها ترتیب اثر داده خواهد شد.

   کمبود بودجه  برای ساخت سالن ورزشی
رئیس اداره ورزش و جوانان اشکذر با بیان این که اعتباری برای ساخت سالن جدید ورزشی در شهرستان اختصاص داده نشده است، عنوان می‌‌کند: همان گونه که قبلاً بارها گفته شده 3 سالن نیمه تمام ورزشی در شهرستان داریم که اولویت بودجه سازمان را اتمام این سالن‌ها تشکیل می‌دهد.
«عباس دشت آبادی» می‌افزاید: سرانه ورزشی شهرستان اشکذر 1/5 متر است که این سرانه نزدیک به استانداردهای کشوری است.

نویسنده: علی مختاری

لینک کوتاه : https://ashkezarnews.ir/zILWZ