دفع پروتئین یکی از علائم مشکلات کلیوی است و این علامت را باید جدی گرفت. معمولا افرادی که دفع پروتئین دارند و با این مشکل رو برو شده اند دچار ورم دست یا پا می شوند. علت ورم این است که پروتئینی که در خون است ، باعث می شود فشار درون رگ (فشار اُسمزی) […]

دفع پروتئین یکی از علائم مشکلات کلیوی است و این علامت را باید جدی گرفت.

معمولا افرادی که دفع پروتئین دارند و با این مشکل رو برو شده اند دچار ورم دست یا پا می شوند. علت ورم این است که پروتئینی که در خون است ، باعث می شود فشار درون رگ (فشار اُسمزی) بالا نگهداشته شود و آب از رگ به دورن بافت ها نفوذ نکند. وقتی کار کلیه با مشکل مواجه می شود و این پروتئین ها دفع می شوند این فرایند با مشکل مواجه می شود.

توصیه های تغذیه ای :

برای کمک به حل سریع تر این مشکل باید توصیه هایی که در طب اسلامی وجود دارد را رعایت کنیم. از جمله این توصیه ها استفاده از مواد غذایی می باشد که کلیه را تقویت می کنند و به کار آن کمک می کنند. این توصیه ها عبارتند از:

۱ – گردو:

در روایتی از حضرت علی علیه السلام آمده : «خوردن گردو در گرمی تابستان، گرمی را در دورن بدن تحریک می کند و زخم های بدن را تحریک می کند ، و خوردن آن در زمستان کلیه ها را گرم می کند و سردی را برطرف می کند» (۱)

این توضیح لازم است که هر چند گردو باعث گرمی می شود اما اگر کسی طبع گرمی داشته باشد و با استفاده از آن دچار گرمی شود می تواند از خوراکی های خنک کننده استفاده کند.

۲ – هویج :

خوراکی که باید گفت از جمله چیز هایی است که مورد ظلم و جفا واقع شده است، هویج است. این خوراکی خوب و مفید که خواص بسیاری دارد با دست کاری ژنتیکی و تغییر آن به هویج فرنگی عملا از دست رس ما خارج شده است.

هویجی که باعث رفع مشکلات جنسی مردان و باعث قوت آن می شد و گرم کننده کلیه بود با زیرکی تمام از ما گرفته شد و چیزی به ما دادند که هیچ خاصیت قابل توجهی ندارد بلکه مضر هم هست.

در روایتی از امام رضا علیه السلام آمده : «خوردن هویج کلیه ها را گرم می کند و آلت مردانه را قوی می کند!» (۲) و در روایت دیگری آمده که راوی پرسیده فدای تان شوم ، من دندان ندارم ! پس امام (ع) فرمودند به اهل خانه بگو آن را آب پز کنند و بخور. (۳)

این تاکید که با وجود دندان نداشتن باز هم تاکید شده که هویج بخورد، اشاره به اهمیت استفاده از آن برای تقویت کلیه می کند.

۳ – سنجد

سنجد از جمله موارد تغذیه و حتی دارویی می باشد که خواص آن بسیار عالی و کم نظیر است. تعریف از این نعمت الهی در روایتی که برای آن خواص زیادی را شمرده است به خوبی به چشم می خورد.

امام صادق علیه السلام : سنجد پوستش پوست، گوشتش گوشت، و هسته اش استخوان می رویاند. و در این حال کلیه ها را گرم می کند و معده را دباغی (و تمییز) می کند و… . (۴)

برای نتیجه بهتر و جلو گیری از یبوست خصوصا در مواردی که باید مدتی از این توصیه ها استفاده کنند، بهتر است از سویق سنجد استفاده شود.

۴ – شیر گاو :

شیر گاو را باید دوباره و چند باره مورد توجه قرار داد و توجه ویژه ای به آن داشت چرا که در طب اسلامی بسیار با اهمیت و پر خاصیت می باشد.

درباره شیر گاو هم این نقطه ضعف مسئله ای آزار دهنده شده است که با وجود پیشرفت ظاهری علوم خاصیت این نعمت الهی کمتر و کمتر شده تا جایی که با صنعتی کردن دامداری صرفا تبدیل به منبع درآمدی برای سرمایه داران و نه توشه ای برای سلامتی مردم شده است!

امام صادق علیه اسلام : [شیر گاو] معده را پاک می کند و به کلیه ها شحم (و چربی) می پوشاند و غذا را گوارا می کند . سپس فرمودند اگر فصل بهار بود ، من و تو (راوی) به ینبُع می رفتیم تا شیر بنوشیم! (۵)

نکته ای که در این روایت هست این است که شیر گاو باعث ایجاد قلوه پی (چربی دور کلیه ها) در انسان می شود که خود ، باعث قوت بدن می شود. نکته دیگر این که اهمیت شیر به قدری است که امام (ع) حاضر می شوند برای استفاده از آن به مسافرت بروند!

۵ – نوره :

نوره در طب اسلامی از جایگاه ویژه ای برخوردار است که باز هم متاسفانه امروزه کمتر به آن پرداخته شده و آن چه در اختیار ماست آن چه مورد تاکید روایات است نمی باشد.

روایت شده که : نوره آب کمر را زیاد می کند و بدن را قوی می کند و شحم (و چربی) کلیه ها را زیاد می کند. (۶)

 

تذکر مهم : این توصیه ها برای مشکلات دیگری از جمله دیالیز ، کم کاری کلیه ، درد کلیه ، کوچک بودن کلیه هم تاثیر خوبی دارند.

 

پی نوشت :

(۱) کافی ج۶ ، ص ۳۴۰ ، ح ۱
(۲) کافی ج۶ ، ص ۳۷۱ ، ح ۱
(۳) محاسن ج ۲ ، ص ۵۲۴  و کافی ج۶ ، ص ۳۷۲ ، ح ۳
(۴) کافی ج۶ ، ص ۳۶۱ ، ح ۱
(۵) کافی ج۶ ، ص ۳۳۷ ، ح ۲
(۶) مستطرفات السرائر ص ۵۷۵

لینک کوتاه : https://ashkezarnews.ir/YF8Au