به گزارش اشکذر نیوز به نقل از فارس، کار احداث میدان میوه و تره‌بار شاهدیه یزد چند سال پیش با دریافت مجوزهای قانونی با مشارکت مستقیم میدان‌داران و بنکداران میوه و تره‌بار شاهدیه و یزد آغاز شد و همه مراجع ذیصلاح از جمله استانداری، شهرداری و … مجوزهای لازم را برای آغاز به کار این […]

میدان تره بار شاهدیه

به گزارش اشکذر نیوز به نقل از فارس، کار احداث میدان میوه و تره‌بار شاهدیه یزد چند سال پیش با دریافت مجوزهای قانونی با مشارکت مستقیم میدان‌داران و بنکداران میوه و تره‌بار شاهدیه و یزد آغاز شد و همه مراجع ذیصلاح از جمله استانداری، شهرداری و … مجوزهای لازم را برای آغاز به کار این میدان صادر کردند.

اکنون در مرحله بهره‌برداری از این میدان، کار گره خورده و بهانه‌های مختلفی از جمله راه دسترسی به آن وارد شده که البته این ظاهر ماجراست و دلایل دیگری در پشت پرده توقف کار این پروژه وجود دارد.

حکایت از آنجا آغاز شد که میدان میوه و تره‌بار یزد تا دو سال پیش در میدان شهدای محراب یزد و در وسط شهر قرار داشت و با شاهدیه فاصله نسبتا زیادی داشت و همان زمان بود که طرح احداث میدان میوه و تره‌بار شاهدیه مورد تصویب قرار گرفت و در حالی که این میدان در حال ساخت بود، به ناگاه میدان میوه و تره‌بار یزد به کنارگذر جاده تفت یعنی در نزدیکی‌های شاهدیه منتقل شد.

میدان میوه و تره‌بار یزد که 350 غرفه دارد و اکنون حدود 150 غرفه آن فعال است، با مشارکت بنیاد تعاون ناجا راه‌اندازی شد و تعداد محدودی از غرفه‌های آن مالکیت شخصی دارد و اغلب در اجاره غرفه‌داران است و بنکداران مبالغ قابل توجهی بابت اجاره این غرفه‌ها پرداخت می‌کنند.

راه دسترسی میدان میوه و تره‌بار شاهدیه مورد تایید پلیس راهور نیست

ظواهر امر نشان می‌دهد که راه دسترسی میدان میوه و تره‌بار یزد مورد تایید پلیس راهور استان یزد قرار نگرفته و از سوی دیگر، ایراداتی به ورود ماشین‌های سنگین به شهر وارد شده که این موارد همه قابل تحلیل و بررسی است.

نخست اینکه راه دسترسی این میدان میوه‌ و تره‌بار شاهدیه موضوعی کاملا قابل حل است و در مقایسه با راه دسترسی میدان میوه و تره‌بار یزد، مشکل چندانی ندارد و به مراتب از راه میدان میوه و تره‌بار یزد به لحاظ فنی و ترافیکی شرایط بهتری دارد.

سیاست یک بام و دو هوای مسئولان یزد در مورد راه‌های دسترسی میادین میوه و تره‌بار شاهدیه و یزد

تصویب راه فرعی میدان میوه و تره‌بار یزد از میانه کمربندی با شرایطی خطرناک و عدم تصویب راه دسترسی نسبتا مطلوب‌تر راه دسترسی میدان میوه و تره‌بار شاهدیه، در واقع سیاست «یک بام و دو هوای» مسئولان امر را نشان می‌دهد.

بحث ورود ماشین‌های سنگین نیز به گفته برخی غرفه‌داران میدان میوه و تره‌بار شاهدیه بهانه‌جویی بیش نیست زیرا راه ورود به میدان میوه و تره‌بار قبل از دروازه قرآن است و شهرداری یزد تا همین چندی پیش، پارکینگی قبل از میدان دروازه قرآن برای پارک خودروهای سنگین تعبیه کرده بود که با پیش آمدن موضوع میدان میوه و تره‌بار شاهدیه، این پارکینگ تعطیل شد و به تازگی از چند کیلومتر قبل از دروازه قرآن، تابلوهای منع عبور و مرور خودروهای سنگین نصب شده است.

ضمن اینکه در میادین میوه و تره‌بار، خودروهای سنگین اغلب در ساعات پایانی شب یا صبح‌های خیلی زود اقدام به تخلیه بار می‌کنند و با توجه به اینکه از ساعت 12 شب تا 6 صبح، عبور و مرور خودروهای سنگین داخل شهر، منعی ندارد، این ایراد وارد شده، کاملا بهانه به نظر می‌رسد.

همه مسئولان امر در جریان احداث میدان میوه و تره بار یزد بوده‌اند

یکی از اعضای شورای اسلامی شهر شاهدیه در مورد این میدان میوه و تره‌بار به خبرنگار فارس گفت: شهرداری یزد، شورای شهر یزد، استاندار وقت، معاون عمرانی وقت و دفتر فنی استانداری کاملا در جریان راه‌اندازی میدان میوه و تره‌بار شاهدیه بودند و طرح این میدان در کمیته انطباق بررسی شده و طرح توسط دفتر فنی استانداری تایید شده و معاون عمرانی استاندار نیز خود نامه دریافت وام شهرداری شاهدیه به وزارت کشور را امضا و ارسال کرده و رونوشت این نامه نیز به شورای شهر یزد و شهرداری یزد ارسال شده است بنابراین همه مسئولان در جریان ساخت این میدان بوده‌اند و کار به صورت کاملا قانونی پیش رفته است.

یکی از غرفه‌داران میدان میوه و تره‌بار شاهدیه که در میدان میوه و تره‌بار یزد نیز غرفه دارد، در این مورد در گفت‌وگو با خبرنگار فارس اظهار کرد: همه این مسائل به دلیل این است که بنیاد تعاون ناجا احساس می‌کند اگر بازار میوه و تره‌بار شاهدیه راه‌اندازی شود، تره‌بار یزد افت می‌کند و این بنیاد دیگر نمی‌تواند غرفه‌ها را با هر رقم دلخواه، تعیین کند.

محمدرضا طالبی بیان کرد: میدان میوه و تره‌بار شاهدیه در مجموع 90 غرفه دارد که تنها 50 غرفه آن ساخته شده و 10 غرفه از این تعداد نیز متعلق به شهرداری شاهدیه است و شهرداری قول داده برای همکاری با شهرداری یزد، این 10 غرفه را راه‌اندازی نکند و همه این مشکلات در واقع بر سر 40 غرفه است.

وی عنوان کرد: میدان میوه و تره‌بار شاهدیه به دلیل نبود زمین خالی در اطراف آن، قابل توسعه نیست و هیچ نگرانی بابت توسعه این میدان وجود ندارد.

میدان بزرگ میوه و تره‌بار یزد مضطرب از راه‌اندازی 40 غرفه

طالبی تصریح کرد: اگر میدان میوه و تره‌بار یزد که اکنون حتی نیمی از ظرفیت آن هم راه‌اندازی نشده، برای این 40 غرفه احساس خطر می‌کند، راه‌اندازی 350 غرفه آن عقلانی نیست.

یکی دیگر از غرفه‌داران مشترک میدان میوه و تره‌بار یزد و شاهدیه نیز در این باره به خبرنگار فارس گفت: معماری و مکان‌یابی میدان میوه و تره‌بار یزد غیرکارشناسی است و اشکالات بسیاری دارد و سال گذشته مقادیر بسیاری از میوه‌های ما در کانالی که در این میدان ایجاد شده، یخ زد.

وی عنوان کرد: موفقیت میدان میوه و تره‌بار شاهدیه به این دلیل بوده که از خود میدان‌داران و بنکداران برای سرمایه‌گذاری بهره گرفته و میدان‌داران در شاهدیه خود مالک غرفه‌ها هستند در حالی که شهرداری یزد در میدان میوه و تره‌بار یزد از بنیاد تعاون ناجا کمک گرفته و سرمایه‌گذار اصلی اوست و اکنون مبالغ هنگفتی بابت اجاره غرفه‌ها باید هر ماه به این بنیاد پرداخت شود.

وی تصریح کرد: به نظر من مشکلات این دو میدان باید ریشه‌ای حل شود و باید مدیریت مشترک بر روی این دو میدان باشد و اقداماتی صورت گیرد که سرمایه‌گذاری در هر دو میدان به زمین نخورد.

حتی اگر میدان میوه و تره‌بار شاهدیه هم نباشد، میدان میوه و تره‌بار یزد در آینده سوددهی نخواهد داشت

وی خاطرنشان کرد: علاوه بر پیدا کردن غرفه‌داران جدید، باید زیرساخت‌هایی در یزد فراهم شود تا یزد با وجود این دو میدان میوه و تره‌بار بتواند به قطب میوه کشور تبدیل شود که بازاریابی، امکانات حمل و نقل، ایجاد سردخانه و … از جمله این موارد است.

این بنکدار میوه و تره‌بار یزد تاکید کرد: اگر غیر از این باشد، به فرض اینکه 40 غرفه میدان میوه و تره‌بار شاهدیه هم راه‌اندازی نشود، شهرداری و بنیاد تعاون ناجا در اداره و بهره‌برداری از میدان میوه و تره‌بار یزد دچار مشکل می‌شوند زیرا بدون ظرفیت‌سنجی، 350 غرفه در این میدان ایجاد شده است.

وی تصریح کرد: ضمن اینکه بنیاد تعاون ناجا به همه تعهدات خود در قبال غرفه‌داران عمل نکرده، به نظر می‌رسد حتی اگر میدان میوه و تره‌بار شاهدیه هم نباشد، میدان میوه و تره‌بار یزد با مشکلات بسیاری روبروست.

وی از سوءاستفاده بنیاد تعاون ناجا، از توان نیروی انتظامی انتقاد کرد و افزود: مردم شرایط را می‌بینند و درک می‌کنند و شایسته نیست به خاطر منافع عده‌ای، واقعیت‌ها و حق و حقوق عده دیگر پایمال شود.

بازرس کل استان یزد: میدان میوه و تره‌بار شاهدیه کاملا قانونی است

اما این موضوع چندی پیش در جلسه اعضای شورای شهر یزد با بازرس کل استان یزد نیز مطرح شد و بازرس کل استان یزد به صراحت اعلام کرد که میدان میوه و تره‌بار شاهدیه کاملا قانونی است و اگر برخی بی‌سلیقگی‌ها اعمال شده، نمی‌توانیم به لحاظ قانونی از آن جلوگیری کرده و به آن ورود کنیم.

حجت‌الاسلام اکبر طالبی عنوان کرد: این میدان با فاصله زمانی و طی مراحل قانونی ساخته شده و میلیاردها تومان نیز در آن هزینه شده و هر چند شما به عنوان فرزند ناخلف به آن نگاه می‌کنید ولی اکنون که دنیا آمده، باید برای آن تصمیم‌های درست گرفته شود.

وی ادامه داد: یکی از معاونان استاندار نیز با اینجانب تماس گرفت و اعلام کرد در این مورد با کسانی که در گذشته مجوز دادند و یا در این راه کمک کرده‌اند، برخورد کنید اما اگر کاری قانونی است و با شرایط قانونی انجام شده هر چند اشتباه باشد، ما نمی‌توانیم وارد شویم حتی اگر بی‌سلیقگی بوده و زمان آن خوب نبوده است.

وی افزود: فکر نمی‌کنم راه‌اندازی دو میدان میوه و تره‌بار خلل زیادی در روند کارها داشته باشد و خدمت‌رسانی به مردم هم بهتر می‌شود.

امام جمعه شاهدیه نیز از یک ماه پیش در این زمینه بارها به مسئولان تذکر داده و خواستار حل و فصل این موضوع شده است.

حمایت از سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در یزد؛ از حرف تا عمل

آنچه قابل تامل است، صحبت‌های مکرر مسئولان استان یزد در مورد حمایت از سرمایه‌گذاری‌های بخش خصوصی است.

در حالی که در اغلب جلسات، صحبت از حمایت از سرمایه‌گذاری‌ در یزد می‌شود، چه کسی پاسخگوی سرمایه‌گذاری 25 میلیاردی بخش خصوصی در میدان میوه و تره‌بار شاهدیه است؟

آیا اگر سرمایه‌گذاران، بخواهند از شهرداری شاهدیه به علت عدم امکان بهره‌برداری از سرمایه خود به رغم دریافت همه مجوزهای قانونی شکایت کنند، شهرداری شاهدیه با این بودجه محدودی که دارد، می‌تواند حتی یک دهم این سرمایه‌ها را بازگرداند؟

به نظر می‌رسد حداقل مسئولان استان باید بپذیرند و اعلام کنند که این میدان قابل راه‌اندازی نیست زیرا به نظر می‌رسد اکنون شهرداری شاهدیه طرف اصلی غرفه‌داران و سرمایه‌گذاران است و در صورتی که مسئولان استان اعلام کنند این طرح قابل بهره‌برداری نیست، آنگاه خود پاسخگوی سرمایه‌گذاران خواهند بود.

بهانه‌های قابل اغماض و قابل حل و فصل، به طور قطع نمی‌تواند جواب قانع کننده‌ای برای افرادی که بعضا خانه خود را فروخته و در میدان میوه و تره‌بار شاهدیه سرمایه‌گذاری کرده‌اند، باشد.

جواز کسب غرفه‌های میدان میوه و تره‌بار شاهدیه در گرو نظر پلیس راهور

اما شهردار شاهدیه نیز در این زمینه در گفت‌وگو با خبرنگار فارس اظهار کرد: همه مراحل جانمایی، نقشه‌کشی و ساخت میدان میوه و تره‌بار یزد قانونی و تصویب شده از سوی مسئولان وقت است.

محمدجواد ابوالحسینی عنوان کرد: اکنون در مرحله بهره‌برداری، غرفه‌ها باید جواز کسب دریافت کنند که این جواز کسب منوط به تایید چند ارگان از جمله شهرداری، اتحادیه صنف میوه و تره‌بار، اداره دارایی، اداره بهداشت، پلیس نظارت بر اماکن و پلیس راهور است.

وی ادامه داد: در این مرحله، پلیس راهور با مسیر دسترسی مخالفت کرده اما ما پیگیر مصوب کردن مسیر دسترسی در شورای ترافیک هستیم و تاکنون نیز چند جلسه در این زمینه برگزار شده است.

ابوالحسینی اظهار امیدواری کرد: با تلاش در راستای ادامه سیر قانونی راه‌اندازی میدان میوه و تره‌بار یزد، هرچه سریع‌تر مشکلات موجود برطرف شود.

اما توقف بهره‌برداری از این میدان میوه و تره‌بار و در کنار بسیاری از گلایه‌های دیگر مردم شاهدیه، آنها را بارها و بارها در مقابل شهرداری شاهدیه، بیت امام جمعه و … جمع کرده و امروز نیز مردم شاهدیه در مقابل استانداری تجمع کرده‌اند که این شرایط تسریع مسئولان استان در رسیدگی به این مشکل را ضروری می‌کند.

لینک کوتاه : https://ashkezarnews.ir/En1Bm