اشکذر نیوز: به دعوت یکی از گروه های واتس آپی اشکذر در جمع باطراوت و صمیمی اعضای این گروه که اکثرا جوان بودند، قرار گرفتیم. پس از پایان این نشست، با تعدادی از شرکت کنندگان صحبت دوستانه ای انجام دادیم و نظرات تعدادی از آنان را درباره نرم افزارهای ارتباطی جویا شدیم. *ظرفیت نرم افزار […]
اشکذر نیوز: به دعوت یکی از گروه های واتس آپی اشکذر در جمع باطراوت و صمیمی اعضای این گروه که اکثرا جوان بودند، قرار گرفتیم. پس از پایان این نشست، با تعدادی از شرکت کنندگان صحبت دوستانه ای انجام دادیم و نظرات تعدادی از آنان را درباره نرم افزارهای ارتباطی جویا شدیم.
*ظرفیت نرم افزار های ارتباطی برای صدور ارزشهای اسلامی و انقلابی
دکتر محمدرضا دهقانی اشکذری از اساتید دانشگاه که از تجربیات خود را در فضای مجازی می گوید؛
وی که مهمان ویژه این نشست است در پاسخ به این سوال که فضای مجازی را چگونه دیده اید می گوید: حُسن بزرگ گروه های مجازی را می توان دسترسی آسان و ارزان به مطالب مفید و ارزنده برشمرد.
دکتر دهقانی: اگر دشمنان به قصد تهاجم فرهنگی دست به ساخت فضای های مجازی این چنینی زده اند؛ ما می توانیم از این ظرفیت موجود برای صدور ارزشهای والای دین اسلام و انقلاب به سایر نقاط جهان استفاده کنیم.
* فضاسازی مناسب در فضای مجازی برای معرفی جاذبه های گردشگری
جمال دهقانی مدیر این گروه مجازی یک ساله که با ابتکار او و دوستانش این گردهمایی برگزار شده به تاثیر گذاری این رسانه اذعان دارد.
جمال: ما می توانیم با تشکیل گروه های ارزشی و فضاسازی مناسب آن زمینه اطلاع رسانی اخبار شهرستان و معرفی جاذبه های گردشگری، تاریخی، تفرحی و نخبگان و علما اشکذر استفاده کنیم.
احسان دهقانی هم عقیده دارد نرم افزارهایی که امروزه رواج پیدا کرده است اگر به طور صحیح فرهنگ سازی شود و جهت دهی مناسبی در این گونه فضا ها صورت پذیرد می تواند در زمینه های مختلف برای جامعه مثمر ثمر باشد.
جواد دهقانی یکی از فعالان فرهنگی اجتماعی در مورد فضاهای جدید مجازی می گوید: اگر در مورد فضاهای مجازی نوینی که مانند واتس آپ و غیره ایجاد شده است، برنامه ریزی صحیحی داشته باشیم؛ می توانیم از این طریق فرهنگ های ناپسند جامعه را اصلاح کنیم.
اشکذر نیوز: در پایان یادآوری این نکته ضروری است که، هرلحظه هزاران مطلب از سوی کاربران سراسر جهان بر اساس فرهنگ بومیشان در فضای مجازی به ثبت میرسد و هرلحظه هزاران کاربر از سراسر جهان این مطالب را میخوانند و به ذهن میسپارند، بدون آنکه بدانند مطلب موردنظر از کدام فرهنگ نشئت گرفته است.
بسیاری از این مطالب بافرهنگی بومی اسلامی – ایرانی کاملا در تضاد است و آنقدر محتوای متناسب با فرهنگ ما در فضای مجازی کم است که بهجرات میتوان گفت مطالب غیراخلاقی در ترازوی میزان رصد و در دسترس بودن بر مطالب اخلاقی سنگینی میکند.
حضور 40 میلیون کاربر ایرانی در فضای مجازی، شاید تلنگری برای دغدغه حوزه فرهنگ باشد تا برای تولید محتوای سالم در فضای مجازی تلاش بیشتری را انجام دهند.
مصطفی دهقانی
تاریخ : 12 - اسفند - 1393
احسنت به جمال و دیگر دوستان