اشکذر خبر؛ علی مشیری نیا؛ سال ۱۳۷۷ برای شهرستان اشکذر دیار «نجابت، اصالت و رافت» نقطه عطفی است که میتوان تا چندین دهه آینده نیز به آن بالید و این بالندگی را برای آیندگان نیز به ارمغان گذاشت. سالی که به همت خیر نیک اندیش شادروان حاج فضل الله توکلی اولین مرکز آموزش عالی شهرستان […]
اشکذر خبر؛ علی مشیری نیا؛ سال ۱۳۷۷ برای شهرستان اشکذر دیار «نجابت، اصالت و رافت» نقطه عطفی است که میتوان تا چندین دهه آینده نیز به آن بالید و این بالندگی را برای آیندگان نیز به ارمغان گذاشت. سالی که به همت خیر نیک اندیش شادروان حاج فضل الله توکلی اولین مرکز آموزش عالی شهرستان اشکذر تاسیس شد و نه تنها اولین مرکز آموزش عالی شهرستان اشکذر که اولین مرکز آموزش عالی جهاد دانشگاهی (بخوانید دانشگاه علم و هنر) در استان یزد محسوب میشد.
با مرور کارنامه ۲۰ ساله این دانشگاه در شهرستان اشکذر میتوان به اعداد و ارقام خوشحال کننده فعالیت این دانشگاه خیره شد و نیز در کنار آن تاثیرات مثبت شهری این مرکز علمی را یادآور شد. چه اینکه این دانشگاه طی مقطعی توانست تا ۱۲۰۰ دانشجو را جذب کند و طبیعتا ورود این جمعیت از قشر الیت تاثیرات مثبت فرهنگی و اقتصادی را نیز در بر دارد.
کوتاه اینکه طولی نکشید که دانشگاه علم و هنر واحد شهرستان اشکذر با هدف توسعه؛ ۱۶ هکتار زمین را به صورت خیری به تملک خود در آورد (خاطر نشان اینکه تملک این متراژ زمین توسط این دانشگاه در سطح کشور کم سابقه و یا بی سابقه است) و دو ساختمان به شکل نیمه خیری در آن بنا نهاده است. اما نه تنها در پی این توسعه عدد جذب دانشجو بیشتر نشد؛ بلکه هر ساله و با شروع سال تحصیلی جدید از آمار دانشجویان این دانشگاه؛ آنهم با بهانه های مختلف کاسته شده است به طوریکه در حال حاضر دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد رشته مدیریت فناوری اطلاعات برای ادامه تحصیل به مرکز استان فرستاده میشوند.
فارغ از اینکه انتظار میرفت تا این ساختمان خیری به عنوان دانشگاه مرکزی استان یزد محسوب شود (فراموش نشود که با وجود این ساختمان خیری بود که پای دانشگاه علم و هنر به استان یزد باز شد) و فارغ از بایدها و نبایدهایی که ذکر آن نفعی برای هیچکس ندارد؛ اما سکون، سکوت و کم تحرکی این ساختمان آزار دهنده است. چه اینکه خیر محترم بنای دانشگاه را با نیت خیرخواهانه و از سر ارادت به صاحت علم بنا نهاده است و نیز با توجه به موقعیت شهری این ساختمان؛ میتوان بر آثار و برکات وجودی این فضا مطمئن بود.
آنگونه که شواهد و قراین گویاست مجموعه دانشگاه علم و هنر نه تنها برنامه ای برای این ساختمان ندارد بلکه در پی کاهش جذب دانشجو نیازی به تملک ۱۶ هکتار از اراضی این شهر نیز وجود ندارد. (البته در اینجا غرض اثبات عدم کارائی سایت ۱۶ هکتاری نیست)
و اما به نظر میرسد دانشگاه علم و فرهنگ در قبال نیت خیرخواهانه شادروان حاج فضل الله توکلی اشکذر مدیون است و عمل اخلاقی این است تا برای خروج این بنای خیری از رخوت و سکون تدبیر، اقدام و عمل کند.
بی شک میتوان با اندک نغییر در مدیریت و نیز وام گرفتن از ذهن خلاق و پویای اصحاب علم و فرهنگ طرحی نو و راهی جدید و مشعلی پرفروغ را ابداع کرد تا هم اقشار متعدد و مختلف مردمی از این بنا استفاده کنند و هم خیرات و برکات این اقدام برای روح مرحوم حاج فضل الله توکلی که رحمت خدا بر او باد؛ ماندگار شود.
نگارنده به عنوان پیشنهاد و فارغ از اینکه مدیریت این بنا در دست کدام فرد و یا ارگان و نهادی باشد؛ تاسیس خانه فرهنگ حاج فضل الله توکلی را پیشنهاد میدهد و معتقد است میتوان تحت این عنوان این بنا در اختیار گروه ها و موسسه های مختلف مردمی، فرهنگی و هنری برای تربیت نسلی آشنا با هنر و عجین شده با نگاه فرهنگی؛ گذاشت و تنها شرط استفاده از این ساختمان را ارائه گزارش کار عینی و واقعی از سوی استفاده کنندگان از این بنا قرار داد.
آری خانه فرهنگ حاج فضل الله توکلی میتواند به مکانی تبدیل شود که در دل خود خانه های مختلفی را از جمله خانه موسیقی، خانه تئاتر، خانه خطاطی و نقاشی، خانه سینما و خانه زبان را پرورش دهد و نیز این خانه سرپناهی باشد برای تنها انجمن کتابخوان شهرستان اشکذر و نیز محملی باشد برای راه اندازی اتاق خبر این شهرستان و در کنار آن شاهد فعالیت، پویائی و جنبش نسل جوان و فرهنگی باشیم.
Tuesday, 10 September , 2024