دكتر «حسن روحاني» امروز (دوشنبه) در مراسم نمادين آغاز سال تحصيلي دانشگاه ها، مراكز پژوهشي و فناوري كشور كه در تالار علامه اميني دانشگاه تهران برگزار شد، افزود: اين عزيزان ايران را دوست دارند و توسعه كشور را مي خواهند. رييس شوراي عالي انقلاب فرهنگي در ادامه سخنان خود با تاكيد بر اين كه ما […]

دكتر «حسن روحاني» امروز (دوشنبه) در مراسم نمادين آغاز سال تحصيلي دانشگاه ها، مراكز پژوهشي و فناوري كشور كه در تالار علامه اميني دانشگاه تهران برگزار شد، افزود: اين عزيزان ايران را دوست دارند و توسعه كشور را مي خواهند.
رييس شوراي عالي انقلاب فرهنگي در ادامه سخنان خود با تاكيد بر اين كه ما نياز به ديپلماسي علمي داريم، خطاب به دانشگاهيان يادآور شد كه شما عالمان و فرهيختگان بايد از طريق علم، دانش، مقاله، تحقيق و حضور در مجامع علمي جهان براي پيشرفت كشور تلاش كنيد.

***دولت فشارهاي محفلي بر دانشگاه را نمي پذيرد
رييس جمهوري با تاكيد بر اين كه دولت فشارهاي محفلي بر دانشگاه را نمي پذيرد، يادآور شد: در دانشگاه‌ها بايد علم و تحقيق زبان رسمي و فقط قانون در آن حكمفرما باشد.
روحاني افزود: افتخار مي كنم بخشي از دولت تدبير و اميد از اساتيد به نام دانشگاه هاي كشورمان هستند كه بار مسووليت را در دولت بر دوش گرفته اند.
وي با بيان اين كه نبايد فقط اقتصاد دانش بنيان باشد، اظهار داشت: سياست، فرهنگ و سياست داخلي همه بايد دانش بنيان باشد و دولت مدرن، دولت دانش بنياني است كه در تمام رشته ها و بخش ها، علم و دانش حاكم باشد.
وي ادامه داد: زماني علم حاكم مي شود كه در دانشگاه ها محيطي آزاد براي نقد، انديشه و اظهارنظر وجود داشته باشد.
رييس شوراي عالي انقلاب فرهنگي تصريح كرد: اين باعث سرشكستگي يك دولت است كه دانشجو يا استادش به دليل بهانه جويي هاي عده اي دم فروبندد و نتواند اظهارنظر كند.
رييس دولت يازدهم با تاكيد بر اين كه دانشگاه محل بيان اظهارنظر است، يادآور شد: ما در دانشگاه يك زبان را بيشتر نمي پذيريم و آن زبان علم، خرد و عقلانيت است. در دانشگاه بايد بتوانيم با آزادي آكادميك در كنار اجراي قانون به توليد علم دانش و حكمت بپردازيم.
روحاني خاطرنشان كرد: علم و دانش تنها براي كاربرد و ساخت و ساز نيست، بلكه بايد بتواند خلاقيت، تحليل و فكر علمي را در جامعه به ارمغان آورد، چرا كه آثار و نتايج يك كار تحليلي و فكر علمي براي آينده كشور حتي گاهي از فناوري هم بيشتر است.
وي با بيان اين كه دانشگاه ها و مراكز علمي و پژوهشي در كشور ما در مسير پيشرفت قرار دارند، گفت: البته اين باعث افتخار همه ما است اما مي خواهم به اين نكته تاكيد كنم كه چرخه علم ، دانش و توليد علم و فناوري ، تنها مقالات ISI نيست.
رييس شوراي عالي انقلاب فرهنگي افزود: حتي اگر همه اين مقالات را نويسنده با خون دل و بيدار ماندن نگاشته باشد يا آنكه دلار، پول و مسايل ديگر به مقاله اي منتهي شود و حتي اگر همه مقالات دقيق باشد كه اينگونه است، بدانيد مقاله علمي تنها يك حلقه كوچك از علم و فناوري است.
روحاني با تاكيد بر اين كه ما بايد همه حلقه هاي علم و فناوري را تكميل كنيم، گفت: بايد خودمان را با ديگر كشورها مقايسه كنيم، حلقه علم و فناوري از ايده شروع و به تحقيق منتهي مي شود، تحقيقات به نمونه فناوري و نمونه فناوري به توسعه فناوري منتهي مي شود و در نهايت به سمت صنعتي شدن حركت مي كند.
وي اضافه كرد: ايده اي كه با علم و فناوري آغاز شده است در پايان كار به بازار مي رسد و بالقوه تبديل به ثروت يا قدرت ملي مي شود.
رييس قوه مجريه همچنين اظهار داشت: بنابراين تنها نبايد به مقالاتي كه گاهي برخي از آنها مشكل فناوري و دانش كشور ما را حل نمي كند، دلخوش كنيم.
روحاني ادامه داد: اين سخنان به معني آن نيست كه بگوييم مقاله نوشتن بي ارزش است، سخن من اين است كه در همه زمينه ها جايگاه و رتبه دانشگاهي ما بايد به استاندارد جهاني برسد.

***دولت به دانشگاه منتقد آزاد، فرهنگ ‌دوست و انديشه‌ورز افتخار مي كند
وي در بخش ديگري از سخنان خود از تمامي دانشگاهيان خواست كه به دولت كمك كنند.
رييس جمهوري گفت: دولت تدبير و اميد به دانشگاه منتقد آزاد، فرهنگ ‌دوست، انديشه‌ورز و تعليم دهنده شهروند متخصص، مشاركت‌جوي و آگاه افتخار مي‌كند.
روحاني خطاب به دانشگاهيان و دانشجويان كشور يادآور شد كه شما بوديد ۲۴ خرداد ۹۲ را آفريديد، تدبير، اميد و اعتدال را به نااميدي، افراط و تفريط پيروز كرديد، اين نداي دانشگاهيان و فرهنگيان بود كه ملت عزيز ما آن را به گوش جان خريد و در انتخاباتي شكوهمند شركت كرد و حماسه مورد نظر رهبر معظم انقلاب را آفريد.
وي ادامه داد: ان شاء الله همين مردم و دانشگاه حماسه اقتصادي را خواهند آفريد.
رييس دولت يازدهم با تاكيد بر اين كه ما بايد به خودمان تكيه كنيم، تصريح كرد: درست است كه سرمايه انساني و اجتماعي افتخارات را مي‌آفريند و در برابر بيگانگان ملت ما استوار خواهد ايستاد، اما فراموش نكنيم كه ما در دنيايي زندگي مي‌كنيم كه دروازه‌ها، ديوارها و مرزبندي‌ها به صورت سابق وجود ندارد.
دكتر روحاني افزود: جهاني شدن را بايد باور و به خود تكيه ‌كنيم و هيچ گاه به ديگري تكيه نخواهيم كرد، اما به خاطر داشته باشيم كه همبستگي و همزيستي مسالمت‌آميز را با همه كشورهاي دوست يا به شكلي با همه كشورهاي جهان داشته باشيم.

***نقد دلسوزانه و سازنده نعمت بزرگي است
وي همچنين نقد دانشجويان را به اندازه حمايت آنها زيبا توصيف و اضافه كرد: مگر نقد، حمايت نيست، نقد از دولت و دولتمردان نعمت بزرگي است كه بايد برابر آن با كمال تواضع سر فرود آورد و نقد دلسوزانه و سازنده براي دولت و كشور مي‌تواند ثمرات ارزشمندي به همراه داشته باشد.
رييس شوراي عالي انقلاب فرهنگي همچنين اظهارداشت: دانشگاه مركز حزب نيست، فعاليت يك دانشجو و دانشگاه حتي سياسي و اجتماعي كه حق طبيعي آن است به عنوان عضو يك حزب نخواهد بود. دانشجو از منظر يك سياستمدار نمي‌خواهد به مسايل بنگرد، بلكه او به مثابه عالم، انديشمند و روشنفكر به مسايل اجتماعي و سياسي مي‌نگرد.

***آشنايي دانشجويان به مسايل مهم سياسي ضروري است
روحاني، توجه دانشجويان به مسايل مهم سياسي كشور، منطقه و جهان را نه تنها مفيد بلكه ضروري دانست و افزود: اما يادمان نرود كه رسالت اصلي دانشگاه، توليد علم و فناوري است و همان‌طور كه دانشگاه، شهروند متخصص را مي‌سازد و تحويل جامعه مي‌دهد شهروند مشاركت‌جوي آگاه را نيز تحويل جامعه مي دهد.
وي با بيان اين كه دانشجويان بايد به مسايل سياسي و اجتماعي به معناي عام كلمه آگاه و آشنا باشند، ادامه داد: مقصود از سياست تنها بحث‌هاي مهم سياست داخلي و خارجي نيست، بلكه مقصود از حضور دانشگاه، دانشجو و اساتيد در مسايل سياسي و اجتماعي به معني حضور و فعاليت ‌در حوزه محيط زيست، مسايل فرهنگي، سياست داخلي و خارجي و به ويژه در شرايط حاضر فعاليت در عرصه اقتصادي است.
رييس قوه مجريه با يادآوري تاكيدات رهبر معظم انقلاب مبني بر اقتصاد دانش بنيان افزود: بايد بدانيم امروز ابزار پيشرفت جهان، علم و دانش است و قدرت در دنياي امروز در سايه علم و دانش است كه تعبير مصرع «توانا بود هر كه دانا بود»، همين است.

*** در عرصه اقتصاد و سياست خارجي دانش بنيان نبوديم
روحاني افزود: شما مي‌گوييد روي پاي خود بايستيم، اما وقتي اولين درآمد بودجه ما متكي به نفت و ميعانات گازي است، بايد كالا بفروشيم و وارد كنيم، پس در دنياي امروز درون‌نگر و درون‌گرا بودن به مفهوم گذشته ديگر معنايي ندارد و همه مشكلات ما اين بود كه در سال‌هاي گذشته در اقتصاد و سياست خارجي دانش‌بنيان نبوديم و از دانشگاه و متخصصان استفاده نكرديم.
وي تاكيد كرد كه ما جامعه استوانه اي نمي‌خواهيم و نياز به هرم داريم و بايد بدانيم در قله چه كساني و در قاعده اين هرم چه كساني حضور داشته باشند.

***در روند معيوب بازنشستگي زودهنگام اساتيد گرفتار نشويم
رييس جمهوري ادامه داد: در دانشگاه اسلامي يك گروه بايد ملامت شوند و آن زماني است كه در توليد علم و فناوري كاهلي كردند، پس ما نبايد در روند معيوب و نابجاي بازنشستگي زودهنگام اساتيد گرفتار شويم، بلكه بايد با تضارب آرا، نقد و انتقاد و مباحثه به ثبات و راي درست و واقعي دست يابيم تا دانشگاه به مراتب بالاي علمي خود برسد و اين گونه نباشد كه استاد در بيان عقايد خود آزاد نباشد.
روحاني همچنين اظهار داشت: برخي تلاش مي‌كنند ۷۵ يا ۷۶ ميليون جمعيت كشور را ضرب در دو كنند به اين معنا كه همه دو چهره داشته باشند و هنگامي كه بحث نمره، ارتقا و شغل است يك چهره و زماني كه زندگي آزاد است، چهره ديگري داشته باشند كه ما اين را نمي‌خواهيم.

***جهان سياست در برابر حماسه ۲۴ خرداد ماه سر فرود آورد
وي در بخش ديگري از سخنان خود با تاكيد بر اين كه جهان سياست در برابر حماسه ۲۴ خرداد ماه سر فرود آورد، گفت: دولت تدبير و اميد بدنبال تعامل سازنده با جهان است و در اين شعار استوار ايستاده است.
رييس دولت يازدهم افزود: دولت مي داند كه با دنياي سياست بسيار پيچيده اي رو به رو است اما بايد باور داشته باشيم كه جهان سياست در برابر حماسه ۲۴ خرداد ماه سر فرو آورد.
روحاني با بيان اين كه در سفر نيويورك اين عظمت ملت ايران از ديد جهانيان را بيشتر لمس كردم، يادآور شد: تمام كشورهاي پيشرفته در اين سفر بدون استثنا طالب ملاقات با رييس جمهوري منتخب ملت ايران بودند.
وي ادامه داد: رييسان جمهوري و مقامات عالي رتبه كشورهاي مختلف در ملاقات با مسوولان ايراني در نيويورك همچون گذشته نصيحت نمي كردند، آنها از مسوولان كشور براي همكاري در مسايل منطقه اي و جهاني سوال و براي تعامل و گفت وگو اعلام آمادگي مي كردند.

***كشور را با خزانه خالي و انبوه مشكلات تحويل گرفته ام
رييس جمهوري در ادامه با تاكيد بر اين كه كشور را با خزانه خالي و انبوهي از مشكلات تحويل گرفته، گفت: مشكلات با تدبير، همت، عقلانيت و استقامت ملت ايران حل خواهد شد.
روحاني افزود: هفته گذشته در گزارش كار يك صندوق در دولت اعلام شد كه بيش از ۵۰ هزار ميليارد تومان از دولت طلبكار است و همان جا مسوول صندوق ديگري گفت ما بيش از اين از دولت طلبكار هستيم.
وي با بيان اين كه اين ۱۰۰ميليارد گوشه اي از بدهكاري هاي دولت است، تاكيد كرد اما اين دولت با اميد كامل و اعتماد به مردم با عقلانيت، تدبير و با كليد همت شما فرهيختگان، انديشمندان و با استقامت ملت ايران به تعبير رهبري از اين پيچ گذر خواهد كرد.

***نقد دلسوزانه و سازنده نعمت بزرگي است
وي همچنين نقد دانشجويان را به اندازه حمايت آنها زيبا توصيف و اضافه كرد: مگر نقد، حمايت نيست، نقد از دولت و دولتمردان نعمت بزرگي است كه بايد برابر آن با كمال تواضع سر فرود آورد و نقد دلسوزانه و سازنده براي دولت و كشور مي‌تواند ثمرات ارزشمندي به همراه داشته باشد.
روحاني اظهارداشت: دانشگاه مركز حزب نيست، فعاليت يك دانشجو و دانشگاه حتي سياسي و اجتماعي كه حق طبيعي آن است به عنوان عضو يك حزب نخواهد بود. دانشجو از منظر يك سياستمدار نمي‌خواهد به مسايل بنگرد، بلكه او به مثابه عالم، انديشمند و روشنفكر به مسايل اجتماعي و سياسي مي‌نگرد.

***آشنايي دانشجويان به مسايل مهم سياسي ضروري است
روحاني، توجه دانشجويان به مسايل مهم سياسي كشور، منطقه و جهان را نه تنها مفيد بلكه ضروري دانست و افزود: اما يادمان نرود كه رسالت اصلي دانشگاه، توليد علم و فناوري است و همان‌طور كه دانشگاه، شهروند متخصص را مي‌سازد و تحويل جامعه مي‌دهد شهروند مشاركت‌جوي آگاه را نيز تحويل جامعه مي دهد.
رييس شوراي عالي انقلاب فرهنگي با بيان اين كه دانشجويان بايد به مسايل سياسي و اجتماعي به معناي عام كلمه آگاه و آشنا باشند، ادامه داد: مقصود از سياست تنها بحث‌هاي مهم سياست داخلي و خارجي نيست، بلكه مقصود از حضور دانشگاه، دانشجو و اساتيد در مسايل سياسي و اجتماعي به معني حضور و فعاليت ‌در حوزه محيط زيست، مسايل فرهنگي، سياست داخلي و خارجي و به ويژه در شرايط حاضر فعاليت در عرصه اقتصادي است.
روحاني به تاكيد رهبر معظم انقلاب مبني بر اقتصاد دانش بنيان اشاره كرد و افزود: بايد بدانيم امروز ابزار پيشرفت جهان، علم و دانش است و قدرت در دنياي امروز در سايه علم و دانش است كه تعبير مصرع «توانا بود هر كه دانا بود»، همين است.

***دانشگاه تهران حلقه وصل سنت آموزشي گذشته و جديد است
وي در بخش ديگري از سخنان خود گفت: در اين جمع شكوهمند خود را به عنوان رييس‌جمهوري احساس نمي‌كنم، بلكه احساس يك دانشجوي اين دانشگاه را دارم .
رييس جمهوري با درود به ارواح همه اساتيد بزرگ فقيد و شهيدان دانشگاه تهران، گفت: اين دانشگاه حلقه وصل سنت آموزشي گذشته و جديد است.
روحاني ادامه داد: در آغاز كار دانشگاه تهران به ويژه در علوم انساني اساتيد بزرگي از حوزه‌هاي علميه به اين مركز علمي هجرت كردند و در نسل‌هاي بعدي شهيدان مطهري و دكتر بهشتي و در نسل بعد نيز طلابي همچون من توانستيم از اين مركز علمي بهره ببريم.
رييس قوه مجريه خاطرنشان كرد : دانشگاه تهران نه تنها مركزي است كه توليد علم كرده است، بلكه احساس مسووليت سياسي و اجتماعي را در جامعه ديروز و حتي در جامعه امروز نشر داده و خواهد داد.
رييس دولت يازدهم حضور در جمع دانشگاهيان را باعث افتخار دانست و گفت: مراسم شروع سال تحصيلي امسال با كمي تاخير برگزار شد و اميد است در سال‌هاي آينده در زمان مناسب‌تر اين مراسم برگزار شود.
وي خاطرنشان كرد: شروع سال تحصيلي امسال مي‌تواند به معناي آغازي پربركت براي مسير علم و دانش باشد.
رييس جمهوري به قرائت بيانيه دو تشكل دانشجويي در اين مراسم اشاره كرد و گفت: اين دو بيانيه از دو گروه دانشجويي كه امروز در اين مراسم قرائت شد هر دو زيبا بودند چون هر دو حرف دل خود را در نوشتاري اعلام كردند و اين جزو افتخارات كشور ما است چرا كه چنين آزادي براي اظهارنظر در همه كشورها وجود ندارد و اين جزو آثار و افتخارات انقلاب اسلامي است.

لینک کوتاه : https://ashkezarnews.ir/bbAO4