به گزارش اشکذر خبر؛ به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اشکذر این کارگاه تولیدی برای دومین بار و زیر نظر دکتر سمانه صدیقی خویدک؛ عضو هیأت علمی گروه زیست شناسی واحد اشکذر ایجاد شده است و دانشجویان زیست شناسی ورودی ۹۹ در کنار دروس تئوری میکروب شناسی مواد غذایی و قارچ شناسی، اقدام به کشت و پرورش قارچ خوراکی کردند.
سمانه صدیقی خویدک در این رابطه گفت: برگزاری این گونه دوره های مهارت افزایی، علاوه بر تقویت انگیزش تحصیلی، موجب توانمندسازی دانشجویان متناسب با نیازهای جامعه و صنعت خواهد شد.
وی افزود: از نتایج عملی برگزاری این دوره، افزایش اعتماد به نفس، خودباوری و احساس کارآمدی بین دانشجویان بوده که منجر به تولید و برداشت قارچ خوراکی کاملا ارگانیک شده است.
صدیقی خاطر نشان کرد از ویژگیهای این پروژهی تولیدی، آن است که مهارت دانشجویان علاقهمند را در تولید قارچ، ارتقا میدهد و از نظر درآمدزایی و ایجاد اشتغال، میتواند در مساحتهای کوچک، هم چون انبارهای خانگی و زیرزمینها تا مساحتهای بزرگ، مانند کارگاههای صنعتی، اجرا شود.
قارچ های دکمه ای، به دلیل دارا بودن ترکیبات پروتئین، املاح باارزش، اسیدهای آمینه و ویتامین ها و مقادیر زیادی پتاسیم، فسفر، آهن و مقدار کمتری کلسیم فاقد نشاسته برای بیماران دیابتی و رژیم لاغری مناسب هستند.
شایان ذکر است؛ هر دوره پرورش قارچ، حدود دو ماه طول میکشد و تولیدکننده، سه تا پنج دفعه، برداشت محصول دارد.
Thursday, 5 December , 2024