اشکذر خبر: اولینها در اشکذر اولین نشریه محلی اشکذر فصلنامه پیک نصر اشکذر بود که نخستین شمارۀ آن در یکم فروردین ۱۳۷۶ اشکذر به مدیرمسئولی مهدی جعفری نسب چاپ شد. اولین شمارۀ فصلنامه سیاسی، فرهنگی و اجتماعی پیک نصر اشکذر در ۵۰ صفحه و به قیمت ۷۰۰ ریال توسط موسسهی نصر اشکذر منتشر شد. موسسه […]
اولینها در اشکذر
- اولین نشریه محلی اشکذر فصلنامه پیک نصر اشکذر بود که نخستین شمارۀ آن در یکم فروردین ۱۳۷۶ اشکذر به مدیرمسئولی مهدی جعفری نسب چاپ شد.
اولین شمارۀ فصلنامه سیاسی، فرهنگی و اجتماعی پیک نصر اشکذر در ۵۰ صفحه و به قیمت ۷۰۰ ریال توسط موسسهی نصر اشکذر منتشر شد.
موسسه فرهنگی نصر اشکذر برای اولین بار فعالیتهای خود را بهطور رسمی از ابتدای سال ۱۳۷۵ به همت جمعی از اشکذریهای ساکن تهران شروع و اقدام به انتشار ۳ ویژهنامه، ۳ پیششماره و ۷ شماره نشریه نصر کرد.
ماهنامه رستاق به صاحبامتیازی جلال ملانوری شمسی با انتشار ۱۶۵ شماره، ماهنامه آوای اشکذر به صاحبامتیازی مهدی جعفری نسب با ۵۱ شماره، ماهنامه مسجد مهدیه اشکذر به صاحبامتیازی محمدرضا بیطرف با انتشار یازده شماره، ماهنامه «ارمغان اشکذر» به صاحبامتیازی علیمحمد دهقانی و سردبیری سید علیاکبر رضوانی با انتشار ۳۳ شماره، ماهنامه اشکذر به صاحبامتیازی عزیزالله سیفی با انتشار ۳۴ شماره، پیام رضوان به صاحبامتیازی محمدرضا سبزیان با انتشار ۳۳ شماره و سالنامه اربعین بیداری با صاحبامتیازی حامد ملانوری با ۵ شماره از دیگر نشریاتی بودند که در طول اینها منتشر شدند.
همچنین اولین سایت خبری مجوز دار شهرستان اشکذر پایگاه اطلاعرسانی اشکذر خبر در اردیبهشت ۱۳۹۲ شروع به کار کرد و در سال ۱۳۹۴ به ثبت رسمی وزارت ارشاد رسید و تاکنون به فعالیت خود ادامه داده است.
- اولین مرکز آموزش عالی شهرستان در تاریخ نهم مهرماه ۱۳۷۶ به همت خیر نیکاندیش حاج فضلالله توکلی افتتاح شد؛ موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی شعبۀ اشکذر، سالها بهعنوان مرکز اصلی این موسسه غیرانتفاعی در استان یزد بود.
عملیات ساختمانی طرح توسعه جهاد دانشگاهی اشکذر به دست بانوی نیکوکار حاجیه فرشته آقاجانی همسر مرحوم حاج فضل ا… توکلی در تاریخ بیستم آبان ماه ۱۳۸۰ در سایت جدید این دانشگاه در زمینی به مساحت ۱۵۷ هزار متر مربع در بلوار دانشگاه با حضور رئیس وقت جهاد دانشگاهی کشور به زمینزده شد.
مرحوم حاج فضل ا…توکلی چند ماه پس از افتتاح موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی شعبۀ اشکذر در تاریخ بیست و سوم آذرماه ۱۳۷۶ توسط تبهکاران در تهران ربوده و کشته شد.
در یکم مهر ۱۳۸۰ دانشگاه پیام نور رضوانشهر بهعنوان دومین دانشگاه شهرستان اشکذر افتتاح شد.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد اشکذر سومین موسسه عالی آموزشی شهرستان نیز هفتم اسفند ۱۳۸۱ تاسیس و پنجم مهرماه ۱۳۸۲ به همت محمدحسین کلانتریان خیر نیکاندیش فعالیت آموزشی خود را آغاز کرد.
- اولین نماز جمعه در شهرستان اشکذر توسط حجتالاسلاموالمسلمین انوری در مرکز شهرستان اقامه شد؛ پس از ایشان در سال ۱۳۵۸ حجتالاسلاموالمسلمین حاج سیدکاظم رضوی بهعنوان امامجمعه شهر اشکذر منصوب شد که در زمان ایشان اقامه نماز جمعه در شهر اشکذر با توجه به اینکه زارچ نیز در آن زمان جز اشکذر بود بهصورت دورهای هر هفته در یکی از محلههای شهر اشکذر اقامه میشد.
نماز جمعه چندین سال به صورت سیار در اکثر محلات و نقاط بخش اشکذر از جمله سرچشمه، زارچ، اله آباد و محلات توده و باغستان و فیروزآباد و مجومرد اقامه و سپس به در خواست حجتالاسلام رضوی و با تایید شورای سیاستگذاری نمازجمعه کشور در سال ۶۵ نمازجمعه در مسجد الرضای اشکذر ثابت شد.
در زمان حجتالاسلام رضوی؛ شادروان حاج سید مهدی رکنالدینی عزآبادی امامجمعه موقت اشکذر بود.
پس از رحلت حجتالاسلام رضوی در دهم بهمنماه ۱۳۶۷، حجتالاسلاموالمسلمین محمدرضا طالبیان بهعنوان امامجمعه جدید اشکذر اولین نماز جمعه خود را در تاریخ ۲۶ بهمنماه ۱۳۷۱ در مسجد الرضا (ع) اشکذر اقامه کرد.
Tuesday, 15 July , 2025