به گزارش اشکذر خبر، سرپرست جهاد کشاورزی شهرستان اشکذر گفت: کارشناسان حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان اشکذر با حضور در باغات کاشت گردو در روستای کذاب چگونگی و نحوه نصب تله فرمونی کنترل کرم خراط گردو به باغداران این روستا آموزش دادند.
جعفری کافی آباد افزود: کارشناسان ضمن یاد آوری کنترل و کاهش خسارت لاروی کرم خراط به باغداران کذابی یکی از راههای نابودی لاروها، که استفاده از سیم مفتولی نرم و انعطاف پذیر با حرکات دورانی داخل دالانهای لاروی است و بعد پنبه مسموم در داخل دانالها قرار داده و برای پوشاندن این دالانها از چسب مخصوص است را نیز آموزش دادند.
وی گفت: کمبود آب و ایجاد تنشهای آبی حتی برای یک دوره آبیاری در ماههای گرم سال، مهمترین عامل در جلب این آفت است؛ بنابراین دادن آب به خاک در دورههای مشخص و لازم اولین شرط در پیشگیری و کنترل است. حشرات چوبخوار قادرند درختان ضعیف را از فواصل دور تشخیص داده و به ضعف آنها پی ببرند بنابراین درختان ضعیف را میبایست با تغذیه مناسب و افزودن مواد آلی و کودهای دامی، پتاسه و فسفره در پائیز و زمستان همراه با شخم عمیق در سایه انداز درخت تقویت کرد.
سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان اشکذر استفاده از روش شکار انبوه با بکار گیری از تله فرمونی را یکی دیگر از روشهای کنترل آفت نام برد و ادامه داد: در این روش به ازای هر هکتار ده عدد تله دلتا محتوی فرمون پروانه ماده، کار گذاشته میشود.
جعفری اضافه کرد: بهتر است تلهها در درختان با ارتفاع بالای ۶ متر در زیر محدوده کانوپی درخت نصب شود.
Sunday, 6 October , 2024