اشکذر خبر؛ علی مشیری نیا؛ تیرماه سالجاری برای شهرستان اشکذر فصل جدیدی گشوده شد. در این ماه و طی مصوبه هیات وزیران مبنی بر انتزاع محله موسوم به رضوانشهر از شهر اشکذر و تصویب شهر مجومرد؛ یک شهر به مجموعه شهرستان اشکذر اضافه شد و به این ترتیب صوت پایان اختلافات محلی زده شد. گرچه […]
اشکذر خبر؛ علی مشیری نیا؛ تیرماه سالجاری برای شهرستان اشکذر فصل جدیدی گشوده شد. در این ماه و طی مصوبه هیات وزیران مبنی بر انتزاع محله موسوم به رضوانشهر از شهر اشکذر و تصویب شهر مجومرد؛ یک شهر به مجموعه شهرستان اشکذر اضافه شد و به این ترتیب صوت پایان اختلافات محلی زده شد.
گرچه به اعتقاد نگارنده و از این منظر که میشد پایان این اختلافات سمت و سوی دیگری داشته باشد؛ رویداد مبارکی نیست؛ اما در هر صورت اولا: به لحاظ اینکه درخواست و مطالبه مردمی محقق شده است و دوم: به لحاظ کارکرد فصل الخطابی قانون رسمی جمهوری اسلامی ایران؛ خود را ملزم میدانیم تا علی رغم به رسمیت شناختن شهر مجومرد در راستای اعتلا و توسعه این شهر و شهرستان اشکذر گام نهیم.
و اما بعد؛ در کنار تحقق یافتن خواسته های مردمی و نیز محوریت قانون اساسی و مصوبه هیات وزیران و فارغ از اراده، میل و اشتهای مسئولین ارشد سیاسی استان یزد؛ مبنی بر تصویب شهر مجومرد؛ آنچه امروز و در پس اختلافات چند ساله باید برجسته، محور و شاخص قرار بگیرد؛ رشد و توسعه همه جانبه شهرستان اشکذر و فارغ از تمام تعصبات محلی و منطقه ای در تمام زمینه ها، حوزه ها و ابعاد است.
یقینا متن ابلاغیه استاندار یزد به عنوان بالاترین مقام و مسئول سیاسی و اجرائی این استان؛ نه تنها حساب شده و دقیق بود؛ بلکه گویای بسیاری از واقعیت های موجود در سطح شهرستان اشکذر بود و “مستعد” بودن این شهرستان از منظر استاندار یزد؛ نیز یکی از همین واقیعیت های موجود است.
وجود شهرستانی با دارا بودن بیش از ۵۰۰ واحد صنعتی، نزدیکی آن به مرکز استان، موقعیت ممتاز و برتر در کشاورزی و برخورداری از جوانان نخبه در عرصه های مختلف فرهنگی، هنری، صنعتی، اقتصادی، سیاسی و… این جسارت را به نگارنده میدهد تا مدعی شود که این جایگاه و موقعیت کنونی در شان مردم و شهرستان اشکذر نمیباشد.
و البته فراموش نخواهیم کرد که طی سالیان اخیر و تعداد معدودی از مسئولین؛ کم کاری های خود را به گردن اختلافات محلی انداختند و پس از رسیدن به مقاصد شخصی خود عطای خدمت به شهرستان اشکذر را به لقایش بخشیدند و رفتند.
قطعا تاریخ و آیندگان در مورد نحوه برخورد مسئولین ارشد استان یزد با این شهرستان به قضاوت مینشیند و در آن روزی که چیزی جز عمل خیر نجات بخش آنان نخواهد بود؛ به حال و روز فرصت های از دست رفته شان و فرصت سوزانی هائی که در حق این شهرستان نمودند غبطه و حسرت خواهند خورد.
علی ای حال به نظر میرسد اختلافات تمام شده است و هیچ عذر و بهانه ای نه برای مسئولین و نه برای موثرین شهرهای اشکذر و مجومرد باقی نمانده است و خوب بدانند که آنچه امروز با آن روبرو هستیم شهرستانی با حداقل امکانات شهرستانی که تهیه، ایجاد و احداث هر یک از کمبود به اهتمام جمعی، اعتماد عمومی و مطالبه مردم در تمام حوزه ها و بخش ها بستگی دارد.
شاید هنوز تندرو هائی هستند که دوست داشته باشند با توهین به نام اشکذر و یا چشم پوشی بر رفتار زشت و زننده توهین کنندگان؛ آتش اختلافات را در راستای نفع شخصی خود روشن نگه دارند؛ اما آنچه مهم است هوشیاری مردم، فرهیختگان و موثرین نقاط مختلف شهرستان اشکذر است که میتواند به عنوان مانع بزرگ بر سر راه این طیف که الحق جمله ای جز “تفرقه بینداز و حکومت کن” لایق و معرف آنها نیست؛ در آمده و راه رشد و توسعه همه جانبه این شهرستان مستعد را فراهم آورد.
کلام آخر:
پس از چند سال وجود اختلافات محلی و عقب ماندگی شهرستان اشکذر؛ تصویب شهرداری مجومرد و شهر مجومرد از سوی هیات وزیران فرصتی را خلق کرده است تا مسئولین با خیال راحت و آرامش خاطر به کار و تلاش پرداخته و جبران عقب ماندگی های چند سال اخیر نمایند.
از این منظر تصویب شهرداری مجومرد اتفاق مبارکی است و جا دارد تا این اتفاق را به مسئولین تبریک عرض نموده و از آنها درخواست کنیم تا به عمران و آبادانی شهرستان اشکذر اهتمام بیشتری ورزند.
Wednesday, 11 September , 2024