نشست هم اندیشی با محوریت زن و خانواده از طرف بسیج استادان در سالن جلسات کلانتریان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اشکذر برگزار شد.
به گزارش اشکذر خبر به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اشکذر در این جلسه هم اندیشی پیرامون شناخت طرح واره ها و نقش و تصویر زن در ملیت های مختلف و رسانه های جهانی بحث و تبادل نظر و مورد نقد قرار گرفت.
محسن عزیزی ابرقوئی، عضو هیأت علمی گروه مشاوره و روان شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اشکذر به سه نگاه کلی به زن در دنیا پرداخت و گفت: نگاه شرقی، نگاه غربی و نگاه جمهوری اسلامی سه نگاه کلی در دنیا است که نسبت به زن وجود دارد.
وی در توضیح این نگاه ها گفت: منظور از نگاه شرقی، صرفاً شرق جغرافیایی نیست بلکه فرهنگ متأثر از جوامع شرقی است که زن یک شخص بی ارزش محسوب می شود که ارزشمندی اجتماعی ندارد و به چشم انسانی که در فضای اجتماعی کارآیی خاصی ندارد نگاه می شود. عزیزی افزود: منظور از نگاه غربی این است که زن یک شی ء با ارزش است یعنی در نظام سرمایه داری به انسان به نگاه کالا نگاه می شود و تا زمانی که تولید دارد ارزشمند است ولی زن در نگاه انقلاب اسلامی، هم شخص باارزش و هم انسانی با ارزش است؛ نه اینکه کالای بی ارزش باشد.
عزیزی به موضوع حجاب اشاره کرد و گفت: موضوع حجاب برای جمهوری اسلامی خیلی هزینه دارد و یک بحث تمدنی دارد که نگاه به زن، نگاه کالاگونه نیست و زن باید حضور اجتماعی همراه با امنیت داشته باشد.
عزیزی به پیامدهای نگاه غرب به زن پرداخت و گفت: جنسی سازی زنان و دختران (خود شی ء پنداری) و عدم تشکیل خانواده از جمله مهمترین پیامدهای نگاه غرب به زن است.
وی توضیحاتی درباره هویت جنسی بیان کرد و گفت: به کسانی که در چارچوب انتظارات اجتماعی نمی گنجند اقلیت های جنسی می گویند که امروزه اکثریت جنسی آمریکا هستند.
عزیزی در ادامه به دو موضوع ارث و دیه در اسلام پرداخت و گفت: در بحث ارث باید کلان دین را در نظر گرفت چرا که آقایان وظیفه دارند مخارج خانم ها را بپردازند ولی خانم ها هم درآمدشان برای خودشان است و هم به لحاظ اقتصادی، وجهه های خاصی برای خانم ها در نظر شده است. در موضوع دیه هم، دیه به معنای ارزش شخص نیست و از طرفی در نگاه دینی، زن به لحاظ کمالات علمی و معنوی تفاوتی با مرد ندارد و تقوا ملاک برتری است به طوری که مقام معنوی حضرت زهرا (س) حتی از مقام فرزندان خودشان هم بالاتر است.
مدرس گروه مشاوره و روانشناسی واحد اشکذر در پایان صحبت هایش خاطرنشان کرد: در دین، مقام و ارزش زن هیچ تفاوتی با مرد ندارد و اگر چه دیه مرد دو برابر دیه زن تعریف شده برای این است که قرار است دیه به خانواده اش برسد و مرد چون وظیفه اقتصادی دارد و از خانواده حذف شده بنابراین برای حمایت از همسر و فرزندان او دیه او دو برابر در نظر گرفته شده است.
دیدگاهتان را بنویسید