اشکذر خبر-علی مشیری: شنیدهها حاکی از این است که؛ از دیالوگ میان یکی از مقامهای ارشد استان یزد با یکی از معاونانش چنین مضمونی بر میآید که: اشکذر به غیر از مشکلی چند وقتی است؛ حواشی آن در استان و بهواسطه ایجاد جنجال رسانهای ذهن همگان را درگیر کرده است؛ مشکل و مسائل دیگری ندارد. […]
اشکذر خبر-علی مشیری: شنیدهها حاکی از این است که؛ از دیالوگ میان یکی از مقامهای ارشد استان یزد با یکی از معاونانش چنین مضمونی بر میآید که: اشکذر به غیر از مشکلی چند وقتی است؛ حواشی آن در استان و بهواسطه ایجاد جنجال رسانهای ذهن همگان را درگیر کرده است؛ مشکل و مسائل دیگری ندارد.
همین نقل کافی است تا اولا: عدم اطلاع مسئولان ارشد استان یزد از وضعیت و مشکلات شهرستان اشکذر را نمایان سازد و در درجه دوم: نجابت شهروندان اشکذری را به رخ مسئولان استانی بکشاند؛ چه اینکه شهروندان اشکذری سالهاست درگیر و دار مشکلات عدیدهای دستوپنجه نرم میکنند و لکن با تکیه بر نجابت و اصالت خودساخته یا مشکلات را تحمل و از آن دم نمیزنند و یا اینکه حتیالمقدور سعی میکنند با همت و تلاش خود و خیرین این شهرستان آن مشکلات، کمبودها و نقایص را جبران کنند.
نگارنده با رعایت اصول اخلاقی و نیز چهارچوب حرفهای؛ سعی کرده است تا بخشی از مشکلات و واقعیتهای شهرستان اشکذر را جهت تنویر افکارِ این بار نه عمومی بلکه مسئولان ارشد استان یزد بپردازد، به امید آنکه برشماری و فهرست شدنِ این مشکلات، نقشهی راهی برای مسئولان استان یزد شود و توجه ویژه مسئولان ارشد استان یزد را جلب نماید.
۱_ شهرستان اشکذر با قرار گرفتن در موقعیت جغرافیایی پهنه کویر و نیز بهواسطه قرار گرفتن در مسیر بادهای فصلی؛ از حیث بهرهمندی از هوای پاک از بدترین شهرستانهای استان یزد محسوب میگردد و این موقعیت بهواسطه احداث شهرک فولاد و وجود نیروگاه تولید برق و نیز نیروگاه سیکل ترکیبی در بخش غربی این شهرستان و در ذیل صدور پروانه بهرهبرداری غیراصولی و غیر کارشناسانه نصیب اشکذر شده است.
این در حالی است که کمترین بازرسی و نظارت بر آلاینده بودن واحدهای صنعتی از سوی مراکز مسئول و آنهم در غیاب دفتر نمایندگی اداره محیطزیست در این شهرستان؛ نیست. قرار بود دفتر نمایندگی اداره محیطزیست استان در شهرستان اشکذر شروع بکار کند؛ اما نشد؛ بهراستی چرا؟
۲_ شهرستان اشکذر در خود بیش از ۶۰۰ واحد صنعتی فعال را در دل خود جایداده است، طبیعتا این واحدها سهم بسزایی را در بالا بردن درآمد ناخالص استانی و در پی آن درآمد ناخالص ملی دارند و از سوئی با کنکاش در جدول بودجه استانی و شهرستانی ملاحظه میشود که شهرستان اشکذر از نظر ردیف بودجه در جایگاه آخرین شهرستان از شهرستانهای استان یزد قرارگرفته است؛ از مسئولان استان یزد آیا شخصی هست که چرایی این فاصله را پاسخگو باشد؟
۳_ وجود خیرین شهرستان اشکذر تا حد زیادی زمینه رشد، توسعه و پیشرفت این شهرستان را فراهم آورده است که برای تنویر افکار مسئولین استان برخی از آنها را نام میبریم. پارک اشکی که در ورودی شهر اشکذر واقعشده است، حفر چاه توسط مرحوم حاج حسین رحیمی (وی بابت حفر چاه رحیمی و نجات اشکذر از ریگهای روان تمام سرمایه و مایملک خود را فروخت و برای حفر این چاه عمیق هزینه کرد)، تاسیس دانشگاه به دست مرحوم حاج فضلالله توکلی و حاج محمدحسین کلانتریان، احداث بزرگترین بیمارستان تخصصی دیابت در خاورمیانه، احداث خیری پارک بزرگ شهر اشکذر، احداث بزرگترین فرهنگسرای استان یزد، اهدای زمین برای ساخت اماکن اداری از جمله ساختمان پست اشکذر، فرمانداری اشکذر، آموزشوپرورش چه قبل از انقلاب شکوهمند اسلامی و چه پس از انقلاب، ساخت مساجد، حسینیهها و تکایای عزاداری سالار شهیدان که حسینیه سفید اشکذر بهعنوان نماد و تجلی این تلاشها در سطح استان و بلکه در سطح اشکذر بینظیر و یا لااقل کمنظیر است، احداث چندین مدرسه به دست خیرین مدرسهساز و چندین و چند مورد دیگر که ذکر آنها در این مقال نمیگنجد؛ شایسته است تا مسئولان دلیل و چرایی معطل ماندن برخی پروژهها از جمله بازسازی اداره پست اشکذر و محقق نشدن بودجه ۲۰۰ میلیون تومانی برای دسترسی آسان به ایستگاه قطار که بهنوعی ورودی شهر اشکذر محسوب میشود؛ را بهدرستی و بهطور شفاف اعلام دارند.
۴_ شهرستان اشکذر از حیث دارا بودن جوانان با بهرههوشی بالا در موقعیت مناسبی است که با نیمنگاهی به آمار، عدد و ارقام کنکور و پذیرفتهشدگان چند دهه قبل حُسن ادعا ثابت میشود، اما بهراستی کدام مسئول شهرستانی و استانی این شهامت را دارد تا دلیل افت تحصیلی دانشآموزان اشکذری تا به این حد را بداند و یا بازگو کند؟ یقینا سیاستگذاری، حمایت و توجه مسئولان در کنار خانوادههای اشکذری میتوانست و میتواند آینده بهتری را برای جوانان تحصیلکرده این شهرستان فراهم آورد.
۵_ اصالت شهرستان اشکذر را میتوان در دل تاریخ، فرهنگ و تمدن این شهرستان جستجو کرد. شهرستان با دارا بودن بیش از چند صد اثر و ابنیه تاریخی یکی از بهترین و مستعدترین شهرستانهای استان در این حوزه محسوب میشود؛ یقینا با نگاه ویژه مسئولین استانی و با حضور یک فرد مسئولِ جوانِ آگاه و با انگیزه و تخصص بالا میتواند جان تازهای در حوزه گردشگری این شهرستان دمیده و زمینه تحرک را در این حوزه ایجاد نماید.
در آخر
با عنایت به ردیف و توجه ویژه مسئولین نسبت به افزایش رقم بودجه و اعتبارات شهرستان اشکذر یقینا بسیاری از مشکلات این شهرستان از جمله مشکلات اخیری در پی اقدامات غیرحرفهای و غیراخلاقی در سطح استان برجسته شده است؛ مرتفع خواهد شد. مسئولین و دستاندرکاران خود بهخوبی میدانند که؛ با اجرائی شدن قانون تمرکز مالیات ارزشافزوده تا چه میزان عدد مربوط به این بخش در شهرستان اشکذر کوچکشده است.
Tuesday, 10 September , 2024