به گزارش اشکذر خبر؛ مهدی جمالیان روز شنبه ۲۱ مردادماه با اعلام این خبر گفت: این چاپارخانه به شماره ۲۱۶۹۳ در سال ۱۳۸۶ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
مسئول نمایندگی میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان اشکذر افزود: ورودی این بنا در ضلع شرقی قرار دارد است که با یک درگاه بلند دو طبقه به داخل راه دارد.
جمالیان اضافه کرد: در ورودی به دالانی باز می شود که در دو طرف آن مردخانه ها یا محل استراحت سرایدار و اتراق چاپارها و پیک ها بوده است، این مردخانه ها از دو جانب به دالان و فضای چاپارخانه درب دارند و دیواره این اتاق ها با کاهگل اندود شده و سقف آنها طاقی آهنگ است .
به گفته او فضای عمومی چاپارخانه با ۶ ستون مربع و قطور۱۲ و دهنه طاق خنچه پوش خشتی بدون تزئینات است که بالای هر کدام از طاق ها نورگیر کوچکی به قطر ۲۰ سانتیمتر قرار دارد.
جمالیان عنوان کرد: این چاپارخانه در چهار جهت، ۴ برج به قطر ۳ متر دارد که تنها صورت برج هستند و فضای جداگانه ای به حساب نمی آیند. در بدنه دیوارهای چاپارخانه آخور و جای بستن چارپایان تعبیه شده و بنا با ۲۰ متر عرض و ۲۵ متر طول دارای مساحتی معادل ۵۰۰ متر است.
مسئول نمایندگی میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان اشکذر تصریح کرد: مرمت این بنا به صورت مرمت واستحکام بخشی دیوارها، مرمت وپوشش سقف های فروریخته، اندود کاهگل پشت بام، ساماندهی ومرمت ناودان ها انجام می شود.
Sunday, 3 November , 2024