امام جمعه رستاق: تمام تلاش آمریکا و اروپا بر این است که این مذاکرات را مذاکرات هستهای جلوه دهند؛ اما ایران در مقابل عملیات روانی آنها محکم ایستاده است و معتقد است این مذاکرات برای رفع تحریمهاست.
به گزارش اشکذر خبر؛ آئین عبادی سیاسی و وحدت بخش نماز جمعه مورخ ۱۲ آذرماه ۱۴۰۰ در میعادگاه نمازجمعه اسلام آباد رستاق به امامت حجه الاسلام دلاوری برگزار شد.
دلاوری در خطبه اول با قرائت آیه ۲۱ سوره مبارکه بقره گفت: خداوند متعال می فرماید؛ «یَا أَیُّهَا النَّاسُ اعْبُدُوا رَبَّکُمُ الَّذِی خَلَقَکُمْ وَالَّذِینَ مِن قَبْلِکُمْ لَعَلَّکُمْ تَتَّقُونَ».
دو مطلب مهم در این آیه شریفه برای آگاهی بشر به آن اشاره شده است. ۱- از فلسفه های عبادت را بیان نموده است و آن شکر منعم است. «یَا أَیُّهَا النَّاسُ اعْبُدُوا رَبَّکُمُ الَّذِی خَلَقَکُمْ وَالَّذِینَ مِن قَبْلِکُمْ» خدایی که شما و پیشین شما را آفرید، عبادت کنید.
وی ادامه داد: شکر منعم و قدر شناسی از افضل اعمال و فضائل اخلاقی است و ریشه در فطرت انسان دارد و یکی از وظایف انبیاء الهی هم همین بوده است که فطرت خفته و خاموش انسانها را بیدار و شکوفا سازند. در حدیثی امام سجاد علیه السلام فرمودند؛ که خداوند متعال به حضرت موسی علیه السلام فرمود: «حَبِّبْنِی إِلَى خَلْقِى» موسی عرض کرد خدایا چگونه تو را محبوب خلقت گردانم؟ فرمود: «ذَکِّرْهُمْ آلَائِی وَ نَعْمَائِی لِیُحِبُّونِی» ۲- از آثار و برکات عبادت را بیان نموده است و آن رسیدن به تقوا است. «لَعَلَّکُمْ تَتَّقُونَ». اینکه با لعل بیان می کند، این تردید به عبادت بر نمی گردد، زیرا در اینکه عبادت خدا انسان را به تقوا می رساند تردیدی نیست. بلکه تردید به کیفیت عبادت بندگان خدا است که چگونه خدا را عبادت می کنند. آیا با اخلاص است یا با ریا، با حضور قلب است یا بدون حضور قلب، با طهارت نفس است یا با آلودگی نفس. همه اینها در عبادت اثر گذار است.
دلاوری در خطبه دوم با اشاره به خطبه ۲۱۶ نهج البلاغه بیان کرد: امام علی علیه السلام می فرمایند؛ فَلَیْسَتْ تَصْلُحُ الرَّعِیَّهُ إِلَّا بِصَلَاحِ الْوُلَاهِ وَ لَا تَصْلُحُ الْوُلَاهُ إِلَّا بِاسْتِقَامَهِ الرَّعِیَّهِ». صلاح و فساد جامعه و مسئولان به هم گره خورده است و این دو اثر متقابل در دیگری دارد. اگر مسئولان صالح باشد جامعه هم رو به صلاح می رود، و اگر جامعه صالح باشد مسئولان هم رو به صلاح می روند.
وی همچنین گفت: از اینرو امیر مؤمنان علی علیه السلام می فرمایند؛ اگر مسئولان و مردم هر دو اصلاح شوند، هر دو وظیفه شناس باشند و هر دو به وظیفه ای که دارند خوب عمل کنند، هفت اثر در زندگی آنها میگذارد:
۱- عَزَّ الْحَقُّ بَیْنَهُمْ. حق در بین آنها قوی و نیرومند می شود.
۲- وَ قَامَتْ مَنَاهِجُ الدِّینِ. راه دین هموار و دور از انحراف خواهد بود.
۳- وَ اعْتَدَلَتْ مَعَالِمُ الْعَدْلِ. پرچم عدالت استوار می گردد.
۴- وَ جَرَتْ عَلَى أَذْلَالِهَا السُّنَنُ. سنتها در مجرای صحیح خویش به کار می افتد.
۵- فَصَلَحَ بِذَلِکَ الزَّمَانُ. محیط جامعه در این زمان اصلاح می شود.
۶- وَ طُمِعَ فِی بَقَاءِ الدَّوْلَهِ. مردم به بقا و تداوم حکومت امیدوار میشوند.
۷- وَ یَئِسَتْ مَطَامِعُ الْأَعْدَاءِ. دشمنان مأیوس خواهند شد.
خطیب جمعه رستاق در ادامه خطبه دوم به موضوع مذاکرات ایران و غرب پرداخت و اظهار داشت: تمام تلاش آمریکا و اروپا بر این است که این مذاکرات را مذاکرات هستهای جلوه دهند؛ اما ایران در مقابل عملیات روانی آنها محکم ایستاده است و معتقد است این مذاکرات برای رفع تحریمهاست.
وی تصریح کرد: ایران از مذاکرات وین دو هدف عمده دارد؛ هدف اول حذف کامل، تضمینشده و قابل راستیآزمایی تحریمهایی است که علیه مردم ایران وضع شده است و هدف دوم؛ تسهیل حقوق قانونی ملت ایران برای بهرهمندی از دانش صلحآمیز هستهای است.
دلاوری افزود: غرب میخواهد از این توافق یک سکو بسازد و ما نبایداشتباهات گذشته را تکرار کنیم و اصل «پایبندی متقابل» اساس مناسبی برای مذاکرات نیست و باید گفت مردم ایران حامی تعامل عزتمندانه با غرب هستند و ایران اسلامی هیچگاه تسلیم تهدید نظامی و تحریم و فشار نمیشود.
دیدگاهتان را بنویسید