• کد خبر: 77758
      منتشر کننده: ابوالفضل زارع نژاد
        تاریخ انتشار: چهارشنبه ۱۴ آذر ۱۳۹۷ - ۰۸:۰۸
    + فیلم و تصاویر
    حسین حامدی نسب و فرزندش برای اولین بار کشت گلخانه‌ای زعفران را در شهرستان اشکذر اجرا کردند.

    به گزارش اشکذر خبر، حسین حامدی نسب با اشاره به این‌که این کشت گلخانه‌ای به‌صورت ایروبونیک یعنی بدون آب‌وخاک انجام‌شده است، افزود: این روش جدید نسبت به کشت سنتی مزایای متعددی دارد که بی‌نیازی به آبیاری مستقیم و مصرف کم آب فقط جهت مرطوب‌سازی فضای گلخانه از مزیت‌های آن است.

    وی اظهار داشت: برای اولین بار به‌صورت آزمایشی ۶۵ کیلو پیاز را در ۷ مترمربع به شکل طبقاتی کشت کردیم که به‌خوبی به بار نشسته و حاصل دهی آن در حد مناسبی است.

    حامدی نسب استفاده از حداکثر فضا و سطح زیرکشت به سبب طبقاتی بودن و تراکم کشت را از دیگر مزیت‌های کشت گلخانه‌ای زعفران برشمرد و تصریح کرد: دریک فضای صد متری به‌صورت طبقاتی در ۵ طبقه می­توان به‌اندازه یک هکتار زمین کشت کرد.

    وی همچنین اضافه کرد: پس از برداشت زعفران، پیاز به خاک منتقل می‌شود تا برای سال بعد تقویت گردد در این مرحله نیز به دلیل تراکم کشت پیاز نسبت به کشت سنتی به زمین و آب کمتری نیاز است.

    حامدی نسب با بیان این‌که درکشت سنتی، برداشت زعفران باید قبل از طلوع آفتاب صورت گیرد ولی در کشت گلخانه‌ای این موضوع منتفی است، گفت: با توجه به اینکه زعفران در معرض نور آفتاب قرار نمی‌گیرد عطروطعم آن کاملا محفوظ و از عیار بالاتری برخوردار است.

    وی در پایان تاکید کرد: رواج کشت گلخانه‌ای زعفران با توجه به خشک‌سالی و کمبود آب در استان یزد و اشتغال‌زایی بالا می‌تواند موردحمایت مسئولان قرار گیرد.

     

     

    ادامه تصاویر:

    لینک کوتاه : http://ashkezarnews.ir/BcFhp

  • Telegram
  • ارسال نظر :

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    تکمیل کنید *