• کد خبر: 21045
      منتشر کننده: مدیرمسئول (علیرضا عسکری )
        تاریخ انتشار: پنجشنبه 5 اردیبهشت 1392 - 10:35
    براي نخستين بار در كشور صورت گرفت
    براي نخستين بار در كشور، دستگاه بایوراکتور تولید کننده رنگ خوراکی طبیعی از میوه ها، ضایعات و مواد اولیه طبیعی بومی، توسط گروهی از دانشجویان مقطع کارشناسی رشته علوم و صنایع غذایی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اختراع شد

    به گزارش نسیم صادق به نقل از مهر،سرپرست اين گروه در گفتگو بااین خبرگزاری اظهار داشت: استفاده از رنگ های خوراکی سال هاست که در صنایع غذایی مطرح است و رنگ های خوراکی علاوه بر جلب نظر مصرف کننده به محصول مورد نظر و بعد صنعتی و اقتصادی این امر، حس تازگی و سلامت محصول را به مصرف کننده القا می کند.

    مسعود باغستاني عنوان كرد: هدف از این اختراع در درجه اول تولید رنگ خوراکی طبیعی با رنگدهی مناسب بوده و در درجه دوم استفاده از محصولات جانبی تولید شده حین رنگ گیری که شامل دو ماده بیواتانول و DDGS است.

    محمد عزيزخاني، يكي از مخترعان دستگاه يادآور شد: با توجه به تاكيد مقام معظم رهبري بر حمايت از توليدات ملي و بهره گيري از دانشهاي شركتهاي دانش بنيان و اختراعات آنها، این دستگاه با همت اعضای گروهی متشکل از مسعود باغستانی، محمد عزیزخانی و هدا نیک منش به منصه ظهور رسیده است.

    وي عنوان كرد: با توجه به این موضوع که تولید رنگ های خوراکی طبیعی در مقیاس صنعتی در داخل کشور با مشکلات و ابهام هایی همراه بوده، تجاری سازی در مقیاس صنعتی به صرفه بوده و از خروج ارز براي واردات این دسته از مواد اولیه مهم در صنایع غذایی می کاهد.

    عزيزخاني با اشاره به تحريمهاي دشمن و ايجاد موانع بر سر راه خودكفايي و رشد علمي كشور گفت: اگر مسئولان كشور و استاني ما را حمايت كنند ما نخبگان و مخترعان مي توانيم با توجه به نيازهاي كشور به بخش توليد، صنعت و علمي كشور كمك كنيم وخودكفا شده و تحريمها را به فرصت تبديل كنيم.

    اين مخترع با اشاره به مزاياي دستگاه يادآور شد: از مزایای این اختراع می توان به تولید همزمان سه محصول رنگ خوراکی طبیعی، بیواتانول و مکمل غذای دام DDGS در یک سیستم اشاره کرد. همچنین رنگ خوراکی تولید شده در صنعت به دلیل رنگدهی مناسب بصرفه بوده و سلامت مصرف کننده را تأمین می کند.

    عزيزخاني گفت: صرف رنگ های خوراکی مصنوعی مشکلات متعددی برای بدن ایجاد خواهد کرد که از این میان می توان به بیش فعالی در کودکان، ناراحتی های گوارشی و بعضاً پوستی و حتی برخی نارسایی های کبدی اشاره کرد.

    وي اظهار داشت: اين تيم با توجه قرار دادن سلامتي مصرف كننده و كاهش عوارض مصرفي، اين دستگاه را به مدت يكسال طراحي و اختراع كردند و استفاده از ترکیبات رنگی طبیعی همچون بتانین و کورکومین می تواند علاوه بر رفع نیازهای ایمنی، ویژگی هایی همچون خاصیت آنتی اکسیدانی به ماده غذایی دهد که در آن از این دست رنگ ها استفاده شده ایجاد کند.

    عزيزخاني از همكاري مسعود باغستانی و هدا نیک منش كه هر كدام چندين مقاله علمي را در جشنواره هاي مختلف كشوري ارائه كرده و حائز رتبه هاي برتر علمي قدرداني كرد و افزود: همكاري و تبادل علمي اين همكاران در اين مدت به ثمر نشست واين كار مهم ارائه شد.

    به گزارش مهر، اين تيم سه نفره با هزينه اوليه سه مليون تومان اقدام به ساخت اين دستگاه كردند و اكنون نيز با وجود عدم حمايت و حتي تشويق مسئولان، اين دستگاه با هزينه 300 ميليون ريال به سمت تجاري سازي رفته است.

    اين اختراع به شماره ثبت اختراع 77597 با هشت ماه کار شبانه روزی در اداره ثبت اختراعات سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به ثبت رسیده است.

    لینک کوتاه : http://ashkezarnews.ir/ZppJb

  • Telegram
  • ارسال نظر :

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    تکمیل کنید *