• Sabat
  • 4386438


  • کد خبر: 21045
      منتشر کننده: سردبیر
        تاریخ انتشار: پنج شنبه ۵ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۵

    به گزارش نسیم صادق به نقل از مهر،سرپرست این گروه در گفتگو بااین خبرگزاری اظهار داشت: استفاده از رنگ های خوراکی سال هاست که در صنایع غذایی مطرح است و رنگ های خوراکی علاوه بر جلب نظر مصرف کننده به محصول مورد نظر و بعد صنعتی و اقتصادی این امر، حس تازگی و سلامت محصول را به مصرف کننده القا می کند.

    مسعود باغستانی عنوان کرد: هدف از این اختراع در درجه اول تولید رنگ خوراکی طبیعی با رنگدهی مناسب بوده و در درجه دوم استفاده از محصولات جانبی تولید شده حین رنگ گیری که شامل دو ماده بیواتانول و DDGS است.

    محمد عزیزخانی، یکی از مخترعان دستگاه یادآور شد: با توجه به تاکید مقام معظم رهبری بر حمایت از تولیدات ملی و بهره گیری از دانشهای شرکتهای دانش بنیان و اختراعات آنها، این دستگاه با همت اعضای گروهی متشکل از مسعود باغستانی، محمد عزیزخانی و هدا نیک منش به منصه ظهور رسیده است.

    وی عنوان کرد: با توجه به این موضوع که تولید رنگ های خوراکی طبیعی در مقیاس صنعتی در داخل کشور با مشکلات و ابهام هایی همراه بوده، تجاری سازی در مقیاس صنعتی به صرفه بوده و از خروج ارز برای واردات این دسته از مواد اولیه مهم در صنایع غذایی می کاهد.

    عزیزخانی با اشاره به تحریمهای دشمن و ایجاد موانع بر سر راه خودکفایی و رشد علمی کشور گفت: اگر مسئولان کشور و استانی ما را حمایت کنند ما نخبگان و مخترعان می توانیم با توجه به نیازهای کشور به بخش تولید، صنعت و علمی کشور کمک کنیم وخودکفا شده و تحریمها را به فرصت تبدیل کنیم.

    این مخترع با اشاره به مزایای دستگاه یادآور شد: از مزایای این اختراع می توان به تولید همزمان سه محصول رنگ خوراکی طبیعی، بیواتانول و مکمل غذای دام DDGS در یک سیستم اشاره کرد. همچنین رنگ خوراکی تولید شده در صنعت به دلیل رنگدهی مناسب بصرفه بوده و سلامت مصرف کننده را تأمین می کند.

    عزیزخانی گفت: صرف رنگ های خوراکی مصنوعی مشکلات متعددی برای بدن ایجاد خواهد کرد که از این میان می توان به بیش فعالی در کودکان، ناراحتی های گوارشی و بعضاً پوستی و حتی برخی نارسایی های کبدی اشاره کرد.

    وی اظهار داشت: این تیم با توجه قرار دادن سلامتی مصرف کننده و کاهش عوارض مصرفی، این دستگاه را به مدت یکسال طراحی و اختراع کردند و استفاده از ترکیبات رنگی طبیعی همچون بتانین و کورکومین می تواند علاوه بر رفع نیازهای ایمنی، ویژگی هایی همچون خاصیت آنتی اکسیدانی به ماده غذایی دهد که در آن از این دست رنگ ها استفاده شده ایجاد کند.

    عزیزخانی از همکاری مسعود باغستانی و هدا نیک منش که هر کدام چندین مقاله علمی را در جشنواره های مختلف کشوری ارائه کرده و حائز رتبه های برتر علمی قدردانی کرد و افزود: همکاری و تبادل علمی این همکاران در این مدت به ثمر نشست واین کار مهم ارائه شد.

    به گزارش مهر، این تیم سه نفره با هزینه اولیه سه ملیون تومان اقدام به ساخت این دستگاه کردند و اکنون نیز با وجود عدم حمایت و حتی تشویق مسئولان، این دستگاه با هزینه ۳۰۰ میلیون ریال به سمت تجاری سازی رفته است.

    این اختراع به شماره ثبت اختراع ۷۷۵۹۷ با هشت ماه کار شبانه روزی در اداره ثبت اختراعات سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به ثبت رسیده است.

    لینک کوتاه : http://ashkezarnews.ir/ZppJb

  • Telegram
  • ارسال نظر :

    پاسخ دهید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    تکمیل کنید *