• Sabat
  • 4386438


  • کد خبر: 68621
      منتشر کننده: خاتمی
        تاریخ انتشار: یکشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۶ - ۱۷:۰۳
    ماهي ماده غذايي مفيدي است كه در مناطق شمالي و جنوبي كشورمان يعني مناطقي كه در كنار دريا واقع شده‌اند، جزو مواد اصلي و اساسي برنامه غذايي مردم اين مناطق محسوب مي‌شود.

    به گزارش اشکذر خبر ، ماهی دارای ارزش تغذیه ای بسیار بالایی است و اکثر مواد مغذی مفید و ضروری برای انسان را به تنهایی داراست. ولی ویژگی مخصوص ماهی که آن را بین سایر مواد غذایی حائز اهمیت خاص ساخته است، نوع چربی موجود در آن است.
    ماهی و محصولات دریایی با وجود آن که جزو مواد غذایی حیوانی هستند، ولی از نظر ترکیب چربی با سایر مواد حیوانی متفاوت‌اند. چربی موجود در مواد غذایی حیوانی به طور عمده حاوی ترکیباتی به نام اسیدهای چرب اشباع شده هستند که این ترکیبات موجب بالا بردن کلسترول و سایر چربی‌های نامطلوب خون می‌شوند، بنابراین افراط در مصرف چربی‌های حیوانی، سلامت قلب و عروق را به خطر انداخته و در نهایت منجر به سکته‌های قلبی و مغزی می‌شود. ولی ماهی و آبزیان با وجود آن که از دسته مواد غذایی حیوانی هستند با این حال نوع چربی موجود در آنها مشابه مواد گیاهی است و از اسیدهای چرب اشباع نشده به نام امگا ۳ در آبزیان وجود دارد که اثرات بسیار مهمی‌در سلامت انسان به عهده دارد و در پیش‌گیری از بسیاری از بیماریها و کنترل و کمک به بهبود اختلالات و عوارض مختلف نقش مهم و سازنده‌ای به عهده دارد، بنابراین می طلبد بنا بر اهمیت این ماده غذایی و نقش آن در تامین سلامت افراد جامعه به مشخصات ماهی تازه و نحوه شناخت آن از ماهی فاسد پرداخته شود، که در این خصوص می توان گفت یکی از ساده ترین راه های شاختن ماهی تازه، بو کردن آن است ماهی تازه دریایی بوی آب و گیاهان دریایی می دهد و ماهی تازه پرورشی بویی شبیه بوی آکواریوم دارد در حالی که بوی ماهی مانده و فاسد تند و ترش ، شبیه گندیدگی است .
    بدن ماهی تازه تقریبا سفت است یعنی وقتی شما آن را بر می دارید، در دستتان صاف قرار می گیرد و شل و افتاده نمی شود . پولک های ماهی تازه ، کاملا به سطح بدنش چسبیده اند ماهی هایی که پولکشان کم و بیش از روی پوست جدا شده اند ، تازه نیستند .
    پوست ماهی تازه لیز است ماهی هایی که پوستشان حالت چسبندگی دارد و ترشحات چسبناکی بر روی بدنشان را پوشانده ،چندان تازه نیستند .
    آبشش ماهی تازه کاملا قرمز و کمی مرطوب و آبشش ماهی مانده خاکستری رنگ و تقریبا خشک است .
    در آخر به شهروندان عزیز توصیه می شود از خریدن ماهی هایی که در خارج از مغازه و درون یخدان های پر از یخ نگهداری می شوند خود داری کنید . ماهی باید حتما داخل مغازه درون بخچال و دوراز تابش نور خورشید نگهداری شود.
    راضیه السادات خاتمی کارشناس اداره ترویج مدیریت جهاد کشاورزی اشکذر

    لینک کوتاه : http://ashkezarnews.ir/LxN5l

  • Telegram
  • ارسال نظر :

    پاسخ دهید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    تکمیل کنید *